Mainos
Mainos
Mainos

Innovatiivinen ohjelma Suomen kouluissa: Lapset perustavat Pikkuyrittäjissä oman "yrityksensä"

Suomessa lapsillakin on mahdollisuus tutustua yrittäjyyteen jo nuorella iällä. Tämän mahdollistaa Suomessa toimiva Pikkuyrittäjät-ohjelma, jonka tarkoitus on opettaa lapsille yrittäjämäistä asennetta, luovuutta ja työelämätaitoja itse tekemällä oppien.

Alakouluissa toimivan ohjelman ydinajatus on se, että lapset leikin varjolla perustavat oman Pikkuyrityksensä. Pikkuyrittäjissä annetaan tilaa lasten luovuudelle, tuetaan omien vahvuuksien löytämistä – ja saadaan eväitä elämään moneksi vuodeksi eteenpäin.

– Pikkuyrittäjät-ohjelma on yhdeksän teeman kokonaisuus, jonka voi ajoittaa kevät- tai syyslukukaudelle osaksi 4–5-luokkien opetusta tai valinnaisainekurssiksi, Pikkuyrittäjät-konseptin kehittänyt Mikko Nurminen kertoo.

Pikkuyrittäjät-ohjelma on käytännönläheinen, tekemällä oppimiseen perustuva kokonaisuus, jonka sisältöalueet tukevat äidinkielen, kuvaamataidon, matematiikan ja tieto- ja viestintätekniikan opetusta. Hauskojen vuorovaikutustilanteiden kautta ongelmienratkaisukyky ja sosiaaliset taidot vahvistuvat. Pikkuyrittäjät on osa voittoa tavoittelematonta Nuori Yrittäjyys ry:tä.

Idea sai alkunsa pilttipurkista

Kuluneet Vuodet yrittäjänä innostivat kahden lapsen isän, Mikko Nurmisen, viitisen vuotta sitten leikkimään jälkikasvunsa kanssa leikkiä, joka vei lopulta koko perheen mukanaan. Työnsä puolesta yrittäjien asioita ajanut Nurminen oli tuolloin pohtinut sitä, miksi kaikki yrittäjyyteen liittyvät asiat on suunnattu aikuisille.

– Sain tuolloin oivalluksen, että lapsillekin voi opettaa yrittämisen perusteita ja synnyttää sisäisen kipinän, Nurminen kertoo.

Idea lähti lentoon ja Nurminen lapsineen ryhtyi hommiin.

– Ensin teimme pilttipurkkeihin omenasosetta. Sitten teimme brändin logoineen, kuvasimme tuotteet, jaoimme naapureille suoramainoksia ja perustimme kotisivut sekä blogin. Lopputuloksena syntyi valmis tuote, jota myimme naapureille, Nurminen muistelee.

Tämän kokeilun myötä syntyi myös Pikkuyrittäjät.

– Projektimme kotona toimi niin hyvin, että ryhdyin heti hahmottelemaan, kuinka sitä voisi laajentaa isommaksi jutuksi. Sitten törmäsin Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaan ja Pikkuyrittäjät sai alkunsa, Nurminen kertoo.

Pikkuyrittäjät-ohjelmaan voivat osallistua koulut ympäri Suomea

Nurmisen kotoa lähtenyt idea on parissa vuodessa ottanut siivet alleen, ja tänä vuonna Pikkuyrittäjät-ohjelmaa toteutetaan jo lukuisissa alakouluissa ympäri Suomea. Mukaan toivotaan kuitenkin koko ajan lisää kouluja.

– Toivon, että lapset ja heidän vanhempansa kuulisivat ohjelmasta ja siitä syntyisi positiivista painetta koulujen ja opettajien suuntaan. Silloin yhä useampi koulu Suomessa voisi ottaa ohjelman kokeiluun. Tällaista aktiivista ja kehittävää tekemistä Suomi tarvitsee, Nurminen toteaa.

– Koulutamme opettajia maksuttoman Pikkuyrittäjät-ohjelman vetäjiksi, jonka jälkeen he voivat tilata meiltä materiaalit ja käynnistää ohjelman omassa koulussaan, Nurminen kertoo.

Pikkuyrittäjät on mukana myös Suomen lapsellisin ruokalista -ohjelmassa, joka nähdään MTV3-kanavalla sunnuntaina 12.6. klo. 18.

– Haluamme kiittää Resteliä mahdollisuudesta olla mukana Suomen lapsellisin ruokalista -ohjelmassa. Se on ollut upea kokemus lapsille ja tuo positiivista näkyvyyttä Pikkuyrittäjille. On hienoa, kun yritysmaailma haluaa olla mukana tukemassa Suomen lapsia ja nuoria, jotka ovat mukana työelämässä vielä 2070-luvullakin, Nurminen päättää.

Lisätietoja Pikkuyrittäjät-ohjelmasta löytyy osoitteesta www.pikkuyrittajat.fi.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme