Mainos
Mainos

Jussi Heikelä mentoroi lapsia MTV:n uutuusohjelmassa – ”lapsilla on mieletön energia”

MTV3:n uutuusohjelmassa ryhmä lapsia saa tehtäväkseen suunnitella lasten ruokalistan yli kolmeensataan ravintolaan. Suomen lapsellisin ruokalista -realityssä lapsia mentoroi Jussi Heikelä.

Suuren ravintola- ja hotelliketjun johtaja haluaa uudistaa lasten ruokalistan ravintoloihinsa. Listan pitää olla houkutteleva lapsille, herkullinen ja tietenkin myyvä. Tämän haastavan tehtävän saavat Pikkuyrittäjät Hilla, Jemina, Sanja, Sakari ja Santeri.

Lapsikatraan mentoriksi on värvätty 39-vuotias media- ja startup-yrittäjä sekä kahden lapsen isä Jussi Heikelä. Pikkupomot eivät päästä mentoriaan helpolla, mutta Heikelä ei valita.

–  Ohjelman tekeminen on ollut todella virkistävää ja hienoa. Erilaista mitä olen tehnyt koskaan aiemmin, hän kertoo.

Suomen lapsellisin ruokalista -ohjelmassa lasten tehtävänä on suunnitella uusi ruokalista yli kolmeensataan ravintolaan Sanja, Jemina, Santeri,Sakari ja Hilla ovat innokkaita ja yritteliäitä alakouluikäisiä lapsia, jotka ovat kouluissaan osallistuneet Pikkuyrittäjät-ohjelmaan. He ovat harjoitelleet työelämän alkeita, yritteliäisyyttä ja heiltä löytyy uusia lennokkaita ideoita.

– Lapset ovat tässä oikeasti päätäntävallassa ja vastuussa siitä, että saavat listan laadittua. Heillä on eräänlainen tulospaine, Heikelä kertoo.

– Ohjelmassa halutaan herätellä kouluikäisten innostusta ja käsitystä siitä, mitä yrittäminen on ja tuoda esiin, että yrittäminen on jees.

Lasten kanssa työskennellessä on pidettävä pilke silmäkulmassa. Mentorin roolissaan Heikelä on joutunut erilaisten kepposten kohteeksi. Lasten innostus ja pyyteetön asenne on tehnyt vaikutuksen.

– Lapsilla on ihan mieletön energia, joka saattaa purkautua hetkenä minä hyvänsä. Joko hallitusti tai hallitsemattomasti. He ovat hyökänneet tämän haasteen kimppuun ja eivät pelkää mokaamista, hän kertoo.

–  Ohjelman tekeminen on ollut todella upea homma. On hienoa päästä tekemään töitä lasten kanssa ja kertoa heille yrittämisestä ja tehdä uutta. 

Suomen lapsellisin ruokalista MTV3-kanavalla alkaen sunnuntaina 29.5. kello 18.25.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme