Mainos
Mainos
Mainos

Lasten suunnittelema ruokalista on ollut menestys ravintoloissa: "Ruokalajien nimet ovat huvittaneet"

Millainen lopputulos syntyisi, jos lapset suunnittelisivat ihan itse ruokalistan oikeisiin ravintoloihin? Hotelli- ja ravintola-alan palveluyritys Restel otti haasteen vastaan ja toteutti lasten suunnitteleman ruokalistan Suomen lapsellisin ruokalista -ohjelman asettamissa puitteissa.

Suomen lapsellisin ruokalista -ohjelman myötä lapset pääsivät suunnittelemaan ruokalistan moniin Restelin ravintoloihin ympäri Suomea. Ruokalista on nyt ollut käytössä yli kuukauden – ja Restelin edustajien mukaan palaute on ollut todella positiivista.

"Lapset ovat olleet listasta tosi innostuneita ja kiinnostuneita"

Lasten suunnittelema ruokalista otettiin heti käyttöön muun muassa Cumulus Hämeenlinnan Huviretki-ravintolassa. Vastaanotto on ollut paikan päällä hyvin lämmin, ja lapset ovat innostuneet tutkailemaan tavallista tarkemmin ruokalistan antimia.

– Lapset ovat olleet listasta tosi innostuneita – ja kiinnostuneita siitä, mitä listalla oikein on, Restelin markkinointijohtaja Kati Litmanen kertoo ravintolan terveisiä.

– Asiakkaat ovat myös kuulemani palautteen mukaan osanneet yhdistää hyvin ruokalistan tv-ohjelmaan, Litmanen jatkaa.

Lasten suunnittelemalla ruokalistalla seikkailee totutusta poikkeavia nimiä, jotka ovat kääntäneet suupieliä hymyyn sekä lasten että aikuisten keskuudessa. Kenties kaikkein eniten huomiota on saanut mangosmoothie, joka kantaa nimeä Pinkin apinan oksennus.

– Lähinnä ruokalajien nimet ovat huvittaneet ainakin henkilökuntaa, Litmanen naurahtaa.

– Lista on muutenkin koettu hauskaksi ja kivaksi, sitä on opeteltu jopa ulkoa. Listan hyvät kuvat asettavat myös paineita, sillä valmiita annoksia verrataan listan kuviin. Lapset ovat myös kuulemani mukaan kysyneet, voivatko he testata koko listan läpi, Litmanen kertoo

"Lähteekö 10-vuotiaalta pojalta tästä nälkä?"

Myös Holiday Inn Tampereen Martina-ravintolassa kokemukset lasten suunnittelemista annoksista ovat osoittautuneet hurjan positiivisiksi. Tampereella etenkin ruokalistan annosten koot ovat keränneet kiitosta.

– Ravintolasta kerrottiin ruokailevan lapsen äidin saattaneen kysyä, että lähteekö 10-vuotiaalta pojalta tästä nälkä ja hänelle on voinut vastata, että kyllä lähtee. Lapset ovat myös syöneet annokset aina loppuun, Restelin kehityspäällikkö Niina Lyytinen toteaa.

– Vanhemmat ovat olleet tyytyväisiä siihen, että lapsille on ollut olemassa näin paljon vaihtoehtoja ja he saavat mahdollisuuden kokeilla. Äiti tai isä on saattanut mainita, että hänen lapsensa on huono syömään, minkä vuoksi on ollut kiva, että voi valita useammasta vaihtoehdosta, hän jatkaa ravintolan terveisiä.

"Nakkipiiloja menee selvästi eniten"

Lempäälän Ideaparkin Martina-ravintolassa lapset ovat niin ikään valikoineet hyvin mielellään ruokansa huomattavasti perinteistä leikkisämmältä listalta. Lempäälässä lasten suunnittelemalta ruokalistalta on noussut yksi selvä suosikki: nakkipiilot.

– Ravintoloiden palaute on ollut, että niitä myydään selvästi eniten, Litmanen kertoo.

Syy klassisen nakkireseptin suosioon lienee yksinkertainen.

– Ehkä nakit vain ovat se juttu ja pysyvä klassikko! Nyt kun annos on räätälöity lasten omin käsin, se toimii loistavasti, Litmanen lopettaa.

Tältä lasten suunnittelema ruokalista näyttää:

ruokalista

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme