Mainos
Mainos
Mainos

Ravintolaketju Raxin nimen taustalla hauska tarina – tiesitkö tätä?

Tiedätkö, mistä ravintolaketjut Rax Buffet, Shell HelmiSimpukka ja O'Learys ovat saaneet nimensä?

Yli 20 vuotta vanha ravintolaketju Rax Buffet on suomalaisille hyvin tuttu, ja ravintola on jo vuosikymmeniä kantanut samaa, lyhyttä ja ytimekästä nimeä. Tiesitkö, että Restelin omistamilla ravintolaketjujen nimien taustalla on mielenkiintoisia tarinoita, joita harva on kuullut?

Rax sai nimensä rapeasta pizzapohjasta

Pizzabuffetistaan tuttu ravintolaketju Rax sai aikoinaan nimensä edesmenneeltä pizzakeisarilta, Rabbe Grönlundilta. Grönlund oli saanut oivalluksen nimestä kuunnellessaan työskentelyä pizzeriassa.

– Koko ravintolaketjun nimi tulee äänestä, joka kuuluu, kun pizzan rapea reuna raksahtaa pizzaleikkurin alla. Rabbe ajatteli, että siinä on ravintolaketjulle nimi, Restelin operatiivinen johtaja Jari Laine muistelee tarinaa Rax-nimen taustalla.

– Rax on saanut pitää nimensä – nykyäänhän se on Rax Buffet, Laine jatkaa.

Rax oli aikoinaan erikoisuus Suomen ravintolatarjonnassa, sillä ketjun asiakaslupaus on aina ollut se, että jokainen asiakas saa syödä niin paljon kuin haluaa. Suomalaiset ottivat uuden konseptin vastaan huikealla innolla.

– Kun Rax lanseerattiin, niin alku oli ihan käsittämättömän hieno, sillä kaikki ravintolat olivat täpötäynnä, Laine kertoo.

O'Learys-sporttibaarin nimi oli rakkautta ensisilmäyksellä

O'Leary's-ketjun sporttibaarit vaikuttavat ulkoisilta puitteiltaan amerikkalaisilta ravintoloilta. Toisin kuin voisi arvata, ensimmäisen O'Leary's-ravintolan perusti kuitenkin 1980-luvulla ruotsalainen Jonas Reinhalsson.

– Kauniina kesäpäivänä 1980-luvulla nuori neitokainen, Anne O'Leary, tepasteli erääseen ravintolaan Yhdysvalloissa. Siellä työskenteli muuan ruotsalainen herra, Jonas Reinhalsson. Sittemmin Jonas palasi Yhdysvalloista takaisin Ruotsiin ja O'Leary seurasi häntä perässä Ruotsiin. Vuonna 1988 avattiin Göteborgissa maailman ensimmäinen O'Leary's-ravintola, Laine kertoo rakkaustarinasta tunnetun ravintolaketjun nimen taustalla.

Shell HelmiSimpukka sai aikoinaan arvoisensa nimen

Myös tuttujen HelmiSimpukka-ravintoloiden nimen taustalla on tarina. Liikenneasemien yhteydestä tutut ravintolat saivat aikoinaan nimensä Shell-bensa-asemien simpukankuorta esittäneen logon seurauksena.

– Nämä ravintolat, joissa oli pitkään korostettu itsetehtyä ruokaa, olivat helmiä siellä simpukoissa, Laine hymyilee.

– Shell HelmiSimpukka on helmi sekä ammattiautoilijoille että ihan tavallisille pariskunnille, perheille ja nuorille – eli ihan kaikille, Laine toteaa.

Suomen lapsellisin ruokalista nähdään MTV3-kanavalla alkaen sunnuntaina 29.5. kello 18.25.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme