Mainos
Mainos
ttk_992x400

Anna-Maija Tuokko ja Matti Puro

Anna-Maija Tuokko

Näyttelijätär Anna-Maija Tuokko pääsee toteuttamaan tanssiunelmaansa tähtioppilaan roolissa. Muun muassa palkitusta Koukussa-tv-sarjasta, Ainoat oikeat -elokuvasta sekä lukuisista teatterirooleista tuttu nainen olikin vastannut saman tien kyllä, kun soitto ohjelmaan osallistumisesta oli tullut.

– Istuin viime kaudella parketin laidalla katsomossa kannustamassa ja ajattelin, että ”Anna-Maija, jos sua ikinä pyydetään mukaan tähän, niin mene”, nainen kertoo.

Unelma kävi toteen nopeammin kuin näyttelijätär olisi ikinä toivonut. Aivan uutta musiikin ja tanssin maailma ei Anna-Maijalle kuitenkaan ole. Meriittilistaan kuuluu useita musikaalien päärooleja, joista viimeisimpänä Anna-Maija hurmasi Helsingin Kaupunginteatterin Shrek-musikaalin prinsessa Fionana. Lisäksi urheilullinen nainen on nuorempana harrastanut yksilötansseja baletista show-tanssiin.

– Musikaaliroolit tai yksilötanssit eivät kuitenkaan tarkoita sitä, että tietäisin yhtään sen enempää paritansseista, Anna-Maija tarkentaa.

Oma ammatti ei tuo muutenkaan varsinaista turvaa. Vaikka näyttelijättärellä on takanaan satoja rooleja, valokeilaan astuminen Anna-Maijana itsenään on astetta kuumottavampi asia.

– Minulle on uutta olla lavalla omana itsenäni. Siinä on heti ihan eri kulma. Totta muuten! Nyt mua alkoikin vähän jännittämään se, Anna-Maija pohtii.

Pelastautumissuunnitelma kiperästä tilanteesta on kuitenkin jo selvillä. Anna-Maija kuvailee olevansa rohkea heittäytyjä, joka ei pelkää mennä kohti tuntematonta tai vierasta – oli se sitten tanssilattia tai joku muu paikka. Tähtivalmentajanaan toimivalta Matti Purolta Anna-Maija toivoo suoria sanoja ja jämäkkää otetta hyssyttelyn sijaan.

– Lihassärky ja kipu on tuttua, Anna-Maija ilmoittaa.

Myös kilpailuviettiä löytyy. Tämä sopii varmasti useammalla kaudella oppilaansa finaaliin liidättäneelle Matille. Anna-Maijan tavoitteena on, että lavalla tullaan näkemään vauhdikkaita ja räväköitä, joissa saa olla huumoriakin mukana. Toisaalta kyynelten tirauttaminenkaan ei ole kielletty.

– Odotan sunnuntain live-esityksiä. Ja sitten ihan perustreenaamista, sitä arkista puurtamista tanssisalissa. Ja hikoamista. Ja sitä, että mun lihakset kasvaa! Anna-Maija nauraa todeten samalla, että taitaa odottaa keväältä ”ihan kaikkea”.

Matti Puro

Tähtiopettaja Matti Puro on liidättänyt tähtioppilaansa kerta toisensa jälkeen kisan kärkisijoille. Sama suunnitelma siintää mielessä tälläkin kertaa – tähtioppilaana kun on yhtä lailla kilpailua rakastava näyttelijätär, Anna-Maija Tuokko.

– Ei vois olla siistimpää taas olla mukana! Uskon muutenkin, että on tulossa upea kausi, Matti iloitsee.

Lahjakkuudellaan häikäissyt tanssija ja koreografi on tuttu näky isoilla areenoilla. Viime syksy sujui sutjakasti Jarkko Tammisen Stars Showssa tanssijana esiintyen, jonka lisäksi mies laajensi oppejaan Kööpenhaminassa teatterinäyttelijä linjalla.

Tällä kaudella Matti saa opastaa tanssin saloihin Anna-Maijan, jolla itselläänkin on kokemusta isojen lavojen valloittamisesta. Tähtiopettaja itse ei malttaisi odottaa treenien alkamista. Harjoittelumetoditkin ovat jo selvillä.

– Piiskaa ja porkkanaa sopivassa määrin, mutta ennen kaikkea luovaa ja hullua treenaamista, Matti summaa.

Juhlakauden kisaajakaarti on kova, joten kaksikon luovalle hulluudelle on varmasti käyttöä. Opettajan tavoitteet ovat kuitenkin harvinaisen selvät. Mahdollisen finaalipaikan himosta kysyttäessä Matilla on selvät sävelet.

– Noh, eiks tää oo vähän tyhmä kysymys? Matti eli PuroMatti, kuten TTK-kollegat häntä kutsuvat, heittää virnuillen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme