Mainos
Mainos
ttk_992x400

Jarkko Tamminen ja Susa Matson

Jarkko Tamminen

Koko Suomen rakastama koomikko ja näyttelijä Jarkko Tamminen hyppää täysin uuteen rooliin astuessaan Tanssii Tähtien Kanssa -tanssiparketille.

Vuoden 2016 syksyllä Jarkko loisti lavalla maailman suurimmassa imitaatioshow’ssa, jossa yhteen esitykseen oli koottu yli 100 eri hahmoa. Nyt edessä on yhtä lailla iso areena, mutta miehen kyvyt joutuvat aivan uudenlaiseen testiin. Jarkko paljastaakin, että tanssitaustaa ei juuri ole.

– Tai olin minä 10-vuotiaana Aira Samulinin tanssikoulussa! Seisoin siellä nurkassa kahdeksan peräkkäistä sunnuntaipäivää, Jarkko muistelee naureskellen.

Seuraavan kerran Jarkko heittäytyi tanssin maailmaan Teatterikorkeakoulun opintojen myötä. Sekään homma ei mennyt ihan putkeen.

– Kun tanssiessa pyörittiin, minulle tuli niin huono olo, että oli pakko lopettaa se tunti kesken, Jarkko kertoo.

Mies ei ole aivan varma, mikä on tämän hetkinen tilanne mahdollisen huonovointisuuden kanssa.

– Itse asiassa nyt vasta havahdun tähän asiaan, kun sanon tästä. Ehkä olen ensimmäinen tähtioppilas, joka ei pyöri lainkaan, Jarkko laukaisee.

Vahvuutenaan kisassa Jarkko pitää vahvaa heittäytymiskykyä. Samaan hengenvetoon hän ilmoittautuu ”vakiomieheksi”, ja odottaa eniten perinteisen valssin opettelua.

– Se on kun on ainoa tanssi, josta mulla on jonkinlainen käsitys, Jarkko toteaa.

Tavoitteet kevään suhteen ovat muutenkin selvät: saada jonkinlainen käsitys tanssimisesta laajemmallakin skaalalla ja pitää hauskaa. Mutta ensimmäisenä hän ei aio kisasta lähteä.

– Jos Juhani Tamminen oli omalla kaudellaan viides, niin pyritään vaikka siihen. Meillä on kuitenkin sama sukunimi, Jarkko nauraa.

Susa Matson

Tähtiopettaja Susa Matson kuuluu tähtiopettajien konkariosastoon, sillä nainen pyörähtelee kisassa jo kahdeksatta kertaa. Kymmenennelle TTK-kaudelle vaaleaverikkö lähtee todella hyvällä mielellä. Syy tähän on selvä – oma tähtioppilas Jarkko Tamminen.

– Minulla on ihan mieletön tanssipari! Jarkko on todella hyvä tyyppi, Susa hehkuttaa.

Vaaleaverikön käsipuolessa pyöriikin jo kisan toinen Tamminen: kahdeksannella kaudella Susa tanssi jääkiekkovalmentaja Juhani Tammisen kanssa.

Susa on pitkän linjan tanssiammattilainen. Vaikka pelkästään kilpatanssiura on kestänyt reilusti yli 20 vuotta, Susa jaksaa edelleen innostua myös uusista tanssilajeista. Uusin aluevaltaus on argentiinalainen tango. Tanssijatar tekee edelleen ahkerasti tanssikeikkoja sekä opettaa freelancerina ympäri Suomea ja maailmaa.

TTK-tanssitreenien alkua Susa odottaa jo malttamattomana. Vaikka Jarkon lähtötaso on opettajalle vielä suuri mysteeri, ennusmerkit ovat erittäin hyvät.

– Jos osaa kävellä, niin osaa tanssiakin! Susa julistaa ja nauraa heleästi perään.

Tähtioppilaasta löytyy toki muitakin positiivisia puolia. Koomikko ja näyttelijä on jo ammattinsakin puolesta tottunut oppimaan matkimalla, joka helpottaa myös esimerkiksi tanssillisen ryhdin ja olemuksen hakemisessa.

– Jarkolla on myös pakko olla jonkinlaista rytmitajua, koska imitaatio pohjautuu omalla tavallaan rytmitajuun. Lisäksi tiedän, että Jarkolla on myös musikaalista osaamista, Susa kertoo.

Tähtiopettajamaiseen tapaan rima on asetettu korkealle – kuten kunnon kisassa pitääkin.

– Voittoa lähdetään hakemaan. En ole kyllä vielä Jarkolle kertonut tästä, mutta eiköhän hän ole samaa mieltä, Susa nauraa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme