Mainos
Mainos
ttk_992x400

Kirsi Alm-Siira ja Marko Keränen

Kirsi Alm-Siira

Tänä keväänä Maikkarin rakastettu uutisankkuri Kirsi Alm-Siira loistaa uutisstudion lisäksi Tanssii Tähtien Kanssa -parketilla. Uutis- ja ajankohtaisotsikoiden vaihtuminen hetkeksi nilkan ojennuksiin ja kanta-askeliin on Kirsille aivan uusi juttu – tanssihommia ei nimittäin ole juuri tullut aikuisiällä harrastettua. Nuorena harrastuksiin kuului jazz-tanssi, mutta Kirsi on ymmärtänyt, ettei siitä taustasta ole tässä pelissä juuri hyötyä.

– En osaa mitään perustanssien askelia. Kilpatanssissa Etenkin kaikki koreografiahommat ovat aika lailla tuntematonta aluetta, Kirsi summaa.

Uutta ja ihmeellistä on myös se, että parketilla joutuu liitämään konkreettisesti omillaan, ilman työroolin tuomaa varmuutta ja rutiinia. Uutisissa Kirsi toteaakin olevansa aina ”turvassa”, sillä uutisankkurin hommaan ei kuulu, että oma persoona tulisi juurikaan esille.

– Nyt tämä oikea Kirsi tulee väkisin esiin niin hyvine kuin huonoine puolineen. Ja se kieltämättä jännittää! Kirsi paljastaa.

Luvassa on Kirsin mukaan ainakin paljon ”eloisuutta” – sanan monessakin merkityksessä.

– Veikkaan, että treenisalissa nauretaan aika paljon. Joko minulle tai minun kanssani, Kirsi ennustaa.

Suurimpana haasteena Kirsi pitää tulevia lattaritansseja. Nainen ei suhtaudu vielä kovinkaan luottavaisesti lanteensa letkeyteen tai liikkeiden pehmeyteen. Toisaalta juuri nopeutta vaativat tanssit kutkuttavat mieltä ja jalkapohjia.

– Olen kaikessa tekemisessäni nopea, eli askelkin on tiheä, Kirsi paljastaa.

Nopeat liikkeet ja raikuva nauru ovat jääneet tv-katsojien mieleen aiemminkin, erään ”the pyllähdyksen” myötä. Koko Suomen kansa muistaa edelleen kollektiivisesti uutislähetyksen, jossa Kirsi tipahti kesken kaiken tuolilta. Ammattimaiseen tapaan naurunremakan jälkeen homma jatkui kuin mitään ei olisi tapahtunut.

– En tiedä vielä tulevista pyllähdyksistä tanssilattialla. Ehdottomasti yllättyneempi olen, jos mitään ei tapahdu. En mä ainakaan lamaannu, vaikka mitä sattuisi, Kirsi nauraa.

Marko Keränen

Tähtiopettaja Marko Keräsellä riittää muistoja Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Tanssihurmuri oli mukana opettajana jo ensimmäisellä kaudella vuonna 2006, eikä mies ole katunut mukaan lähtöään kertaakaan.

– Ohjelman suosio yllätti silloin ensimmäisellä kaudella täysin. Koko Suomi tanssi ja oli täpinöissään, Marko muistelee.

Mikä parasta, tuo täpinä jatkuu vähintään yhtä kiihkeänä myös tänä keväänä. Juhlakaudella Markon tähtioppilaana on uutisankkuri Kirsi Alm-Siira.

–  Kirsi vaikuttaa huumorintajuiselle taistelijalle, jolla on intoa sekä kunnianhimoa, Marko summaa oppilastaan.

Kunnianhimo onkin yksi opettajaa ja oppilasta yhdistävistä tekijöistä.  Markon meriittilistaan kuuluvat useampi SM-voitto sekä kaksi maailmanmestaruutta. Viime vuosina Marko on keskittynyt koreografin töihin, viime syksy kului muun muassa Jarkko Tammisen massiivisen Stars Shown parissa. Keväällä Marko toimii TTK-pestinsä lisäksi Nuori Kulttuuri Säätiön taiteellisena johtajana.

Markolla on selvä visio tulevasta kaudesta – nyt mennään eikä meinata. Toinen Markoa ja uutta tähtioppilasta yhdistävä tekijä onkin hersyvä huumori. Suomalaisille on jäänyt lähtemättömästi mieleen uutisankkuri Kirsin tipahtaminen tuolilta kesken uutislähetyksen sekä hillitön kikatuskohtaus tilanteen jälkeen. Tähän visioon Marko perustaa myös parin kisamoton.

– Kirsi on jo tippunut tuolilta. Ei anneta Kirsin tippua tansseista! Marko julistaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme