Mainos
Mainos
ttk_992x400

Laura Malmivaara ja Mikko Ahti

Laura Malmivaara

Suomen valovoimaisimpiin ja menestyneimpiin näyttelijättäriin lukeutuva Laura Malmivaara iskee tanssikengät jalkaan jännityksestä väristen. Lukuisista elokuva-, tv- ja teatterirooleista huolimatta naisella on edessään nyt elämys, jota ei osaa edes etukäteen aavistella.

– Tässä kisassa asettaa itsensä täysin eri tavalla alttiiksi kuin koskaan aiemmin, Laura toteaa.

Tanssi ei ole varsinaisesti kuulunut perusliikunnallisen Lauran repertuaariin töidenkään puolesta. Tanssimuistot heittävätkin naisen Kajaaniin ja satubalettiin, jossa 5-vuotiaan tyttösen unelmat ihanasta ballerinan urasta murskattiin aika lailla saman tien.

– Palaute oli, että tanssijan ura ei taida olla minua varten, mutta nyt mulla on viimeinkin mahdollisuus revanssiin! Pääsen viimeinkin näyttämään balettiopettajalleni, Laura visioi hekottaen.

Eniten tähtioppilasta jännittääkin, miten fysiikka ja mieli pystyvät ottamaan haltuun kokonaan uuden tavan ilmaista itseään. Toisaalta vahvuutenaan Laura pitää sisukkuutta ja nopeaa oppimis- ja paineensietokykyä. Myös kilpailuhenkisyyttä löytyy – ja ehkä juuri siitä syystä ajatus tuomareista tuo kevyen kylmän hien otsalle.

– En oo koskaan ollut missään, missä joutuisi pisteytettäväksi. Ei parane vastustella tuomareita, se on arvokasta tietoa, Laura pohtii.

Treenejä tanssiopettajansa Mikko Ahdin kanssa Laura odottaa suurella innolla. Samalla livahtaa myös pieni varoituksen sana, niin Mikolle kuin katsojillekin. Kirosanoja temperamenttisesta naisesta saattaa nimittäin tarvittaessa irrota ”muutama”.

– Se ei oo nimittäin ihan sitten perheohjelma, jos ne kaikki päätyvät kameralle, Laura nauraa.

Mikko Ahti

Hurmaava Mikko Ahti tekee paluun tanssiopettajien joukkoon Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaan. Tällä kaudella herrasmies johdattelee tanssin pyörteisiin tähtioppilaansa näyttelijätär Laura Malmivaaran. Mies on tyytyväinen kevään pestiinsä.

– Onhan tätä TTK:ta jo odotettu. Hienoa olla mukana juhlakaudella, mies iloitsee.

Mikko kuuluu kiistatta tanssin suomalaisiin superammattilaisiin. Kokemusta parketeilta on kertynyt jo vuodesta 1981, jolloin mies aloitti kilpatanssin. Ammattilaiseksi Mikko siirtyi vuonna 2003. Nykyään miehen pitää kiireisenä oma tanssikoulu, valmentajan opinnot sekä koreografin työt.

Mikko on nauttinut menestyksestä myös Tanssii Tähtien Kanssa -kisassa. Finaalipaikka on irronnut kaksi kertaa, joista voitto tuli Maria Lundin kanssa vuonna 2008. Uutta tähtioppilastaan Lauraa Mikko kuvailee yksinkertaisesti ”upeaksi”.

– Odotan innolla alkavaa harjoituskautta. Piiskaa en omista ja porkkanatkin ovat vähissä, joten käytän hyväkseni ammattivalmentajakoulutuksen oppeja, Mikko tuumii diplomaattisesti strategiaansa.

Diplomatia jää sikseen, kun Mikko kertoo ykskantaan kisan tavoitteet: kisassa edetään loppuun asti, tanssi kerrallaan.

– Mottoni on TTK – tahto, taito ja kannustus! Mikko julistaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme