Mainos
Mainos
ttk_992x400

Pepe Willberg ja Jutta Helenius

Pepe Willberg

Tanssii Tähtien Kanssa -juhlakaudella parketilla nähdään suomalaisen musiikin kiistaton legenda Pepe Willberg. Vuonna 1962 uransa startannut muusikko on tanssittanut suomalaisia lukuisilla hiteillään yli 50 vuoden ajan. Samaisesta syystä mies itse ei ole juuri tanssin pyörteisiin ehtinyt.

– Häätanssi on tullut kyllä tanssittua, mutta sekin oli Pauliina-vaimoni mielestä tempoltaan liian hidas, Pepe heittää pilke silmäkulmassaan.

Vakiotansseista valssi on siis jo jossain määrin tuttu, mutta lattarit ovat täysin uusi juttu. Lanteiden letkeystaso onkin vielä Pepelle suuri arvoitus. Asenne on kuitenkin kohdillaan.

– Eihän sitä tiedä, millainen lattarilattioiden partaveitsi musta vielä kuoriutuu, Pepe tuumii.

Vahvuutenaan kisassa Pepe pitää tanssin vaatimaa rytmipuolta, joka on käytännössä ollut miehen työ koko elämän ajan. Viimeistään tänä keväänä selviää, osuvatko myös jalat lattiaan rytmissä, nuottien lisäksi.

Kilpailuhenkisyys ei kuulemma ole ikinä kuulunut Pepen tunnerepertuaariin – tosin samaan hengenvetoon mies ilmoittaa satsaavansa vain ja ainoastaan huippusuorituksiin juuri sillä hetkellä, kun niitä vaaditaan. Treenimotivaatio onkin erittäin korkealla.

– Teen kaiken sen, mitä tanssiopettajani Jutta Helenius minulle sanoo. En salli itselleni epäonnistumisia, Pepe toteaa vakavana.

Pepen visio kevään kuvioista onkin varsin selvä: mies tulee laittamaan Jutan kanssa ”puoli Suomea polvilleen” tanssiparkettipyörähdyksillään, ja samalla suomalaiset pääsevät todistamaan ainutlaatuista tapahtumaa.

– Olen seisonut lavalla paikallani viimeiset 50 vuotta. Nyt kun viimeinkin lähden liikkeelle, ihmiset tulevat ihmettelemään television ääressä, että mitä helkkaria täällä tapahtuu, Pepe heittää hekotellen.

Jutta Helenius

Tähtiopettaja Jutta Helenius odottaa innolla uutta Tanssii Tähtien Kanssa -kautta tähtioppilaansa Pepe Willbergin kanssa. TTK-muistoja naiselle on ehtinyt kertyä jo läjäpäin. Yksi mieleenpainuvimmista muistoista liittyy kauteen huippukokki Harri Syrjäsen kanssa. Kaksikko treenasi koko kauden hulluna, mutta finaali jäi dramaattisesti väliin Harrin loukkaantumisen takia.

– Harri oli hyvä esimerkki siitä, mitä voi saada aikaan, kun antautuu tanssille.

Jutta itse on täydellinen esimerkki samasta asiasta. Jutta on saavuttanut tanssiparinsa ja aviomiehensä Sami Heleniuksen kanssa kultamitaleja ja kärkisijoja aina kansainvälisiä kilpailuja myöten vakio- ja kymppitansseissa. Kaksikko on toiminut myös Suomen edustusparina EM- ja MM-kisoissa vuosina 2007-2015. Voittoja tärkeämpänä kaksikko on kuitenkin pitänyt sitä, että he saavat tehdä työkseen juuri sitä, mitä rakastavat.

– Olemme myös saaneet olla todella maailman parhaimpien opettajien opissa, Jutta miettii.

Näitä tärkeitä oppeja Jutta tulee hyödyntämään myös uuden tähtioppilaansa kanssa. Opettaja hehkuttaakin Pepeä estoitta.

– Elävä legenda, Pepe Willberg. Wau. Hänen musiikillinen uransa on todella kunnioitettava, ja koko mies henkii herkkää preesensiä.

Jutta on kuitenkin varma, että Pepen herkän pinnan alla sykkii tulinen lattarisydän. Opettaja nimittäin haaveilee, että pääsisi tanssimaan kiihkeän paso doblen parinsa kanssa – yhdistelmä, joka ei ehkä ensimmäisenä nouse katsojien mieleen.

– Pepe tulee yllättämään, olen siitä varma. Motto on onkin, että Pepe pieksee kaikki! Jutta täräyttää.

 

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme