Mainos
Mainos
tuubi_logo

Aki Linnanahteen pyöräilyhaaste häämöttää: "Se tulee olemaan ihan hirveää!"

Radiojuontaja Aki Linnanahteen on pian aika lunastaa pyöräilylupauksensa. Mies joutuu pyöräilemään Helsingistä Mikkeliin kolmessa päivässä. 

Juontaja Aki Linnanahde, 38, hävisi ikävästi vedon viime keväänä. Linnanahde löi ennen viime jääkiekkokauden alkua vetoa Mikkelin Jukurit -joukkueen markkinointijohtajan kanssa siitä, onko Jukurit runkosarjassa kahdentoista parhaan joukossa.

Linnanahde hävisi vedon ja nyt hänen on lunastettava vedossa tekemänsä lupaus: hänen pitää polkea pyörällä Helsingistä Mikkeliin Jukureiden seuraavan jääkiekkokauden ensimmäiseen peliin.

Tuubi -ohjelman kuvauksissa vieraillut Linnanahde kertoo, että ei ole ehtinyt valmistautua pian häämöttävään haasteeseen aivan haluamallaan tavalla. Hän tunnustaa myös katuvansa suorassa lähetyksessä antamaansa lupausta ylipäätään.

– Siis sehän tulee olemaan ihan hirveää. Olisin minä jotain muutakin tekemistä keksinyt, olisin voinut mennä vaikka ihan bussillakin siihen peliin.

Linnanahteen haaste on kerännyt tukijoita ympärilleen ja muun muassa artisti Poju on osoittanut tukensa tekemällä Linnanahteelle oman tsemppikappaleen. Kappale on uusi versio vuonna 2011 Suomessa erittäin paljon soitetusta kappaleesta Poika saunoo.

– Se on nimeltään Aki polkee. Sanat on vähän erilaiset kuin tuossa alkuperäisessä versiossa ja soundit on vähän enemmän vuotta 2017, mutta se on tuttu ja menevä ralli.

Linnanahde arvelee alkavansa nauttia pyöräilystä urheilumuotona sitten, kun haaste ja sen aiheuttamat paineet on saatu alta pois. Tällä hetkellä pyöräily tuntuu hänestä lähinnä työtehtävältä.

– Tosi hyvää urheiluahan se on ja kyllähän tämän ikäisen miehen pitää jotain tehdä jos haluaa kondiksessa pysyä. Tulen varmasti pyöräilemään jatkossakin, mutta en ehkä vaan tällaisia matkoja.

Jukureiden Liiga-avaus on perjantaina 8. syyskuuta Mikkelissä. Linnanahde aloittaa matkansa keskiviikkona 6. syyskuuta, joten urakka kestää yhteensä kolme päivää. Matka Helsingistä Mikkeliin tietä pitkin on noin 230 kilometriä.

Tuubi MTV3-kanavalla 8.9. alkaen

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme