Mainos
Mainos
YMV_LOGO

Jani Toivola yksinhuoltajan arjesta: "Kaipaisin enemmän puhetta tunteista"

Yksinhuoltajana kaksivuotiaalle tyttärelleen toimiva Jani Toivola kertoo, että kaipaisi enemmän puhetta vanhemmuuteen liittyvistä tunteista. 

Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola päästää kamerat kotiinsa muutaman päivän ajaksi Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Toivola kertoo ohjelmassa yksinhuoltajan ja kansanedustajan kiireisestä arjesta Maria Veitolalle

– Kyllä me tapellaan aina välillä, vaikka hän on 2-vuotias. Enkä tiennyt, että 2-vuotiaan kanssa voi edes tapella, Toivola kertoo Veitoalle. 

Toivolan mukaan julkinen keskustelu vanhemmuudesta on usein vääristynyttä. Monesti puhutaan siitä, kuinka vanhemmat löytävät omaa aikaa. 

– Kaipaisin enemmän puhetta tunteista. En ole niinkään huolissaan siitä, miten löydän aikaa omille harrastuksille, Toivola sanoo. 

Hän kertoo olevansa tyytyväinen nykyiseen elämäänsä kiireestä huolimatta. 

– Kävin eduskunnan työterveydessä sellaisessa kohtaa, kun tuntui, että on aika äärirajoilla. Minulle sattui sellainen lääkäri, joka sanoitti minulle 15 minuutissa, mitä ruuhkavuodet tarkoittavat. Se oli todella tarpeellista tietoa, Toivola kertoo.

Tällä hetkellä Toivola on sairauslomalla eduskuntatyöstä. Hän kertoi syyksi uupumuksen laukaiseman keskivaikean masennuksen. Toivola kertoi asiasta helmikuussa. Hän sanoi tuolloin, että haluaa keskittyä parantumiseen ja lapsensa kasvattamiseen. 

Yökylässä Maria Veitola keskiviikkoisin MTV3-kanavalla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme