Mainos
Mainos
YMV_LOGO

Juha Sipilä muistelee uransa vaikeinta paikkaa: "Tuntui, että häpeän itseäni ja sitä, mitä ihmiset ajattelevat"

Kun työskentelee politiikan kärkikastissa, julkinen arvostelu ja päätösten kyseenalaistaminen on osa arkea. Juha Sipilä kertoo kokemuksistaan Yökylässä Maria Veitola -ohjelman erikoisjaksossa.

Keskusteluohjelma Yökylässä Maria Veitola vie katsojat tunnettujen suomalaisten koteihin jo kolmannen tuotantokauden jaksoin. Kausi kruunataan erikoisjaksolla, jossa Maria Veitola yökyläilee pääministeri Juha Sipilän virka-asunnossa Kesärannassa. Erikoisjakso nähdään pitkäperjantaina 30. maaliskuuta MTV3-kanavalla.

Jaksossa Sipilä muistelee lyhyttä, mutta varsin nousujohteista uraansa suomalaisen politiikan pelikentällä. Sipilä nousi kansanedustajaksi Oulun vaalipiiristä vuoden 2011 vaaleissa. Samana keväänä hänet valittiin keskustan varapuheenjohtajaksi ja seuraavana vuonna puheenjohtajaksi.

Pääministerinä Sipilä on toiminut toukokuusta 2015 saakka. Kauden aikana Sipilä on joutunut ottamaan vastaan runsaasti henkilökohtaista kritiikkiä ja miestä on syytetty niin oman edun ajamisesta kuin toimittajien painostuksestakin.

Uran vaikein paikka oli noin vuosi sitten loppiaisen alla, kun viikkoja kestäneen myllytyksen jälkeen iltapäivälehden lööpissä udeltiin: ”Mikset puhu totta, pääministeri?”

– Olin vihkimässä omalla kotikylällä Kempeleessä liikuntakeskusta käyttöön. Se oli ainut kerta, kun minusta tuntui, että en pysty menemään tuonne eteen. Että häpeän itseäni ja sitä, mitä ihmiset ajattelevat, Sipilä muistelee.

– Se puhe kesti kaksi minuuttia ja 57 sekuntia. En pystynyt olemaan siellä sen pidempään.

Sipilä kuitenkin myöntää jaksossa, että omassakin toiminnassa olisi ollut parantamisen varaa esimerkiksi silloin, kun häntä epäiltiin Ylen poliittisesta painostamisesta.

Miltä pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa näyttää? Katso Sipilän kotiesittely videolta artikkelin yläosasta.

Yökylässä Maria Veitola -sarjan erikoisjakso pitkäperjantaina 30. maaliskuuta kello 21 MTV3-kanavalla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme