Mainos
Mainos
YMV_LOGO

Juha Sipilä avautuu surutyöstä – teki arkun vain 22-vuotiaana kuolleelle pojalleen

Pääministeri Juha Sipilän nuorin poika kuoli yllättäen rutiinileikkauksen jälkikomplikaatioihin helmikuussa 2015. Sipilä muistelee poikaansa Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Venla-palkittu Yökylässä Maria Veitola on kuljettanut katsojat tunnettujen suomalaisten koteihin kuluneena keväänä jo kolmannen tuotantokauden jaksoin. Tällä kaudella ohjelmasta nähdään bonusjakso, jossa Maria Veitola yökyläilee pääministeri Juha Sipilän luona Kesärannassa. Erikoisjakso nähdään pitkäperjantaina 30. maaliskuuta MTV3-kanavalla.

Jaksossa Sipilä ja tämän vaimo Minna-Maaria esittelevät pääministerin virka-asuntoa ja muistelevat uran kiperiä paikkoja. Veitola pääsee pääministerin kanssa saunan lauteille ja kaksikko uskaltautuu myös avantoon.

Intohimoisena puutyöläisenä tunnettu Sipilä näyttää Veitolalle myös pajansa, jossa parhaillaan työn alla on kajakki. Kajakin hiomisen lomassa Sipilä herkistyy muistelemaan kolme vuotta sitten menehtynyttä kuopustaan Tuomoa.

Tuomo kuoli yllättäen pienen rutiinileikkauksen jälkikomplikaatioihin. Puutyöt toivat lohtua Sipilälle yllättävän kuoleman käsittelyssä, sillä isä teki pojalleen arkun.

– Ajattelin, että se on minun tapani tehdä myös surutyötä. Kaikki pojat ja isäni tulivat mukaan. Siihen rupesi tulemaan miehiä, joille se oli ehkä yhteinen tapa vähän purkaa sitä tilannetta. Välillä emme puhuneet mitään, saattoi mennä tuntikin niin, että vain tehtiin, Sipilä muistelee.

Sipilä kertoo, että Tuomo oli itsekin innostunut puutöistä. Kuoleman jälkeen isä saattoi loppuun joitakin töitä, mitkä Tuomolta jäi kesken.

– Joitakin asioita olen ottanut Tuomon projekteista ja tehnyt itse loppuun. Hän oli esimerkiksi tekemässä tyttöystävälleen sellaista vanhanaikaista kapioarkkua. Tein sen loppuun ja annoin sen sitten Tuomon tyttökaverille, Sipilä hymyilee.

Oman lapsen kuolemasta toipuminen on vaatinut aikaa ja surutyö jatkuu yhä.

– Oli se kova paikka. On se ollut varmaan kovin paikka mitä on elämässä on tullut eteen. Kun se tuli vielä niin yllättäen, emme yhtään osanneet varautua, mies huokaa.

– Eihän sen tarkoitusta ymmärrä.

Yökylässä Maria Veitola -sarjan erikoisjakso pitkäperjantaina 30. maaliskuuta kello 21 MTV3-kanavalla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme