Mainos
Mainos
YMV_LOGO

Juha Sipilän vaimo muistelee poikansa kuolemaa: "Puoli tuntia myöhemmin lääkäri soitti, että Tuomo on menehtynyt"

Juha ja Minna-Maaria Sipilän kuopus Tuomo kuoli yllättäen pienen rutiinileikkauksen jälkikomplikaatioihin helmikuussa 2015. Pari muistelee kuoleman jälkeisiä hetkiä Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Venla-palkittu Yökylässä Maria Veitola on kuljettanut katsojat tunnettujen suomalaisten koteihin kuluneena keväänä jo kolmannen tuotantokauden jaksoin. Tällä kaudella ohjelmasta nähdään bonusjakso, jossa Maria Veitola yökyläilee pääministeri Juha Sipilän luona Kesärannassa. Erikoisjakso nähdään pitkäperjantaina 30. maaliskuuta MTV3-kanavalla.

Jaksossa Sipilä ja tämän vaimo Minna-Maaria esittelevät pääministerin virka-asuntoa ja muistelevat uran kiperiä paikkoja. Veitola pääsee pääministerin kanssa saunan lauteille ja kaksikko uskaltautuu myös avantoon.

Pari muistelee myös poikaansa Tuomoa ja tämän äkillistä kuolemaa. 22-vuotias Tuomo osallistui rutiinileikkaukseen helmikuussa 2015. Leikkauksessa korjattiin hänen korvakäytäväänsä.

– Olin hirveän iloinen, että sain saattaa Tuomon silloin aamulla. Minun piti Juhan kanssa tulla tänne silloin sunnuntaina, mutta jotenkin mieleeni tuli, että haluan olla siellä, kun Tuomo on leikkauksessa, Minna-Maaria muistelee.

Leikkaus sujui hyvin ja Minna-Maaria jutteli Tuomon kanssa puhelimessa operaation jälkeen. Poika voi hyvin, valitteli vain väsymystä.

– Puoli tuntia sen jälkeen, kun olin keskustellut Tuomon kanssa puhelimessa ja vaihtanut tekstiviestejä, lääkäri soitti ja kertoi, että Tuomo on menehtynyt, Minna-Maaria kertoo.

Samaan aikaan Juha nukkui Helsingissä tietämättä tapahtumista. Hänen puhelimensa oli äänettömällä ja Minna-Maaria pohti kuumeisesti, miten saa tiedon pojan kuolemasta puolisolleen. Lopulta hän soitti Juhan Helsingissä asuvalle veljelle.

– Heräsin siihen, kun velipoika soitti ovikelloa. Siinä sain kuulla. Totta kai siinä itku ja hätä tuli, ja soitin Minnalle, että mitä oikein on tapahtunut. Velipoika ei olisi päästänyt minua lähtemään. Sanoin, että menen aamulla lentokoneella, vaikka koko ajan tiesin, että lähden ajamaan, Juha muistelee.

– Halusin tehdä sen yksin, en halunnut, että muita lähtee mukaan.

Yökylässä Maria Veitola -sarjan erikoisjakso pitkäperjantaina 30. maaliskuuta kello 21 MTV3-kanavalla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme