Mainos
Mainos
YMV_LOGO

Maria Veitola muistelee kesäistä vierailuaan Dannyn luona: "Mieletön ja traaginen paikka"

Maria Veitola tutustuu pian alkavassa ohjelmassaan tarkemmin Dannyn menneisyyteen ja siihen, millainen pari hän ja Erika Vikman ovat.

Maria Veitola pakkaa jälleen pyjamansa ja lähtee yökylään. Yökylässä-ohjelman kolmannella kaudella Veitola suuntaa jälleen tunnettujen henkilöiden koteihin keskelle arkea. Luvassa on avoimia ja syväluotaavia keskusteluja, joissa tunteet pääsevät pintaan.

Ohjelman kolmannen kauden avausjaksossa 11.1. Veitola vierailee musiikkineuvos Dannyn eli Ilkka Lipsasen kesäasunnolla. Veitola kertoo päässeensä tutustumaan yökyläilyn aikana Dannyn suuriin, persoonallisiin tiluksiin.

– Se on ihmeellinen rantatontti, missä on venevaja, tenniskenttä, baari, eläinpatsaita pihalla, antiikkiautoja ja kaikkea ihan mahtavaa tavaraa. Dannyllahan on oma estetiikkansa, semmoinen ei kovinkaan suomalaisella tavalla arkinen, vaan niin että hänellä on esimerkiksi taljoja seinällä ja kaikkea sellaista näyttävää, Veitola kertoo.

Asunnon lisäksi Veitola pääsi tutustumaan Dannylle toiseen tärkeään paikkaan: D-tuotannon keskusvarastoon, johon on säilötty kaikki mahdolliset asiat artistin pitkältä uralta. Suuresta arkistosta löytyy muun muassa edesmenneen laulajan, Kirkan työhakemus sekä Dannyn ja Armi Aavikon esiintymisasuja. 

Veitola kertoo, että vierailu D-tuotannon keskusvarastossa herätti ristiriitaisia tunteita. Hän ylistää Dannyn järjestelmällisyyttä ja sitä, että laulaja on nähnyt vaivaa säästääkseen kaikki hienot, vanhat tavarat. Toisaalta hänen mielestään on surullista, että muistot lojuvat yksin yhdessä varastohuoneessa. 

– Tavallaan se oli mahtava paikka, mutta ne kaikki tavarat oli vaan dumpattu sellaiseen yhteen varastoon, kun niiden pitäisi olla mielestäni jossain Danny-museossa. Se oli mieletön ja jotenkin vähän traaginen paikka.

"He ovat ihana pariskunta"

Veitola pohtii Dannyn pitkää uraa muusikkona ja sitä, mikä hänen merkityksensä suomalaisen musiikkitaiteeseen on ollut. Miehen matka artistina on ollut pitkä ja hän on toiminut omanlaisenaan uranuurtajana.

– Mietin siellä paljon sitä, että Danny on tehnyt niin jättimäisen, mielettömän isoja ja upeita juttuja elämänsä aikana, show bisneksessä ja laulajana. Hän on ollut todella rohkea, auttanut muita artisteja ja tehnyt itse tavallaan isoja, kokonaisia ja taiteellisia konsepteja.

Vaikka Danny on tehnyt musiikin saralla mittavan uran, Veitola pohtii, että mies on siitä huolimatta hahmo, jolle saatetaan naureskella. Veitolaan teki suuren vaikutuksen varastolla huokunut elämän hetkellisyys.

– Kaikesta, mitä tekee pitäisi osata nauttia juuri sillä hetkellä, kun se tapahtuu, sillä jonain päivänä se on vaan kasa tavaraa tungettuna johonkin varastoon, eikä ketään kiinnosta. 

Myös Dannyn naisystävä, laulaja Erika Vikman, 24, nähdään jaksossa aktiivisessa roolissa. Veitolan mukaan oli mielenkiintoista nähdä, miten pariskunta käyttäytyy toistensa seurassa. Dannylla ja Vikmanilla on 51 vuotta ikäeroa. 

– Jossain vaiheessa siellä havahtui siihen, että tämähän on se "kohusuhde". Oli tosi ihmeellistä, että sitten kun he ovat yhdessä, niin se on vaan maailman tavallisinta ja luontevinta. Ja he ovat tosi kiva ja ihana pariskunta. 

Yökylässä Maria Veitola MTV3-kanavalla 11.1. alkaen!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme