Mainos
Mainos
YMV_LOGO

MTV:n ohjelmapomo paljastaa: Riitta Väisänen soitti Maikkarin johtoa läpi Kymppitonnin jatkamiseksi

Kymppitonnin loppuminen oli erityisesti Riitta Väisäselle kova paikka. MTV:n eläkkeelle jäänyt ohjelmapomo Jorma Sairanen kertoo ohjelman lopettamisen taustat kohukirjassaan. 

Legendaarinen Kymppitonni loppui MTV3-kanavalla vuonna 2005. Maikkarin eläkkeelle jäänyt ohjelmapomo Jorma Sairanen kertoo paljastuskirjassaan, Daddy Cool, miksi ohjelma päätettiin lopettaa.

– Keskusteluissamme (Speden kanssa) sivuttiin myös Riitta Väisästä, ammatillisessa mielessä. Sanoin, että Kymppitonnilla on niin vanha katsojaprofiili, että se täytyy lopettaa. Spede mutisi pitkään Riitasta, jolle hän halusi olla lojaali. Muutaman palaverin jälkeen hän taipui ja halusi tilalle keksintöohjelman.

Sairanen kertoo kirjassaan, että Spede halusi kertoa Kymppitonnin loppumisesta itse Väisäselle, mutta ei ehtinyt tehdä sitä ennen kuolemaansa. Niinpä se jäi Sairasen tehtäväksi. 

– Kun ilmoitin asiasta, Riitta reagoi erittäin emotionaalisesti. Se oli odotettavaa. Mitään muuta duunia Riitalla ei ollut, ja hänestä näytti siltä, että potkut ruudusta tulevat välittömästi Speden kuoleman seurauksena.

Sairanen kertoo, että Väisänen ei purematta niellyt päätöstä, vaan aloitti aggressiivisen kampanjoinnin ohjelman jatkamiseksi. 

– En ole koskaan pitänyt Riitta Väisästä hirveän älykkäänä, mutta sinnikäs hän oli. Hän soitti Maikkarin johtoa läpi Kymppitonnin jatkamisen puolesta. Yhtenä päivänä sain Pekka Karhuvaaralta soiton, että Kymppitonni on pidettävä ohjelmistossa.

– Pekka ei ollut kovin aggressiivinen – ei läheskään niin aggressiivinen kuin puolustaessaan kaikkea uutisiin liittyvää – vaan sanoi kohteliaasti, että "jos nyt vähän aikaa pidetään ohjelmistossa". Mainosmyynti ei siitä pitänyt, mutta puolisen vuotta Kymppitonni sai jatkua.

Riitta Väisänen nähdään Yökylässä Maria Veitola ohjelman toisen kauden viimeisessä jaksossa. Väisänen kertoo Maria Veitolalle, että hän ei vielä tähänkään päivään mennessä ymmärrä, miksi Kymppitonni päätettiin lopettaa. 

– Katsojakunta oli väärä. Näin minulle sanottiin. Minusta oli törkeää ja alentavaa, että sillä tavalla lasketaan ja yritetään väkisin saada nuoria. Se on tilanne joka alalla, mutta tällä alalla se on vielä enemmän, Väisänen kertoo Veitolalle. 

Yökylässä Maria Veitola viimeinen jakso MTV3-kanavalla 6.4. kello 21.00!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme