Mainos
Mainos
YMV_LOGO

Saara Aalto kärsi vuosia kivuliaasta naistensairaudesta: "Kokeilin jopa masennuslääkkeitä"

Saara Aalto kertoo avoimesti kärsineensä vuosia ikävästä naistensairaudesta. Hänelle määrättiin hoidoksi masennuslääkkeitä. 

Maria Veitola vierailee ohjelmassaan laulaja Saara Aallon ja tämän kihlatun Meri Sopasen luona Järvenpäässä. Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa Saara Aalto kertoo kärsineensä vuosia naistensairaudesta nimeltä vestibuliitti. 

– Se on yleinen gynekologinen sairaus nuorilla naisilla. Naiset tietävät, miltä hiivatulehdus tuntuu. Tämä oli sitä potenssiin kymmenen. Periaatteessa se oli koko ajan päällä, Aalto kertoo aamiaispöydässä. 

Hän kävi usean lääkärin vastaanotolla, mutta kukaan ei tuntunut tietävän, mistä on kyse.

– Minulle määrättiin antibiootteja ja masennuslääkkeitä. Kokeilin molempia, mutta ei toiminut. Eräs gynekologi osasi kertoa, että kyseessä on vestibuliitti, johon ei ole parannuskeinoa. Naistenosastolla siihen voidaan antaa sähköshokkeja, Aalto kertoo. 

Aalto huomasi pian, että ruokavaliolla ja sairaudella oli selvä yhteys. Ennen tätä hän oli saattanut syödä karkkia jopa 10 eurolla viikossa. Lisäksi hän söi roskaruokaa viikoittain. 

– Jätin kaiken vehnän, sokerin ja maitotuotteet pois. Aloin tehdä viherpirtelöitä ja jätin kaikki lääkkeet pois. Meni kaksi viikkoa ja kaikki oireet olivat poissa eivätkä ne ole sen jälkeen palanneet, Aalto sanoo. 

Yökylässä Maria Veitola keskiviikkoisin MTV3-kanavalla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme