Mainos
Mainos

Eva Wahlström huutokauppaa taulunsa, tuotto hyväntekeväisyyteen – tältä nyrkkeilijän teokset näyttävät

Nyrkkeilijä ja taiteen kandidaatti Eva Wahlström järjestää ensimmäisen taidenäyttelynsä tänä syksynä.

VIDEO: Eva Wahlström säilytti MM-vyönsä: "Vastustaja oli vahva"

Eva Wahlströmin ensimmäinen taidenäyttely kantaa nimeä Sielunpintoja ja se järjestetään Galleria Loopissa Helsingissä.

– Nämä abstraktit, ekspressionistiset maalaukset syvine väreineen, monenlaisine pintoineen ja vaihtelevine tunnelmineen ovat kuin musiikkia: niistä välittyy tekijänsä sielunelämä, jossa liikkeellä ja rytmillä on suuri merkitys ja tunteet ovat vahvoja. Tästä nimi Sielunpintoja, tiedotteessa kerrotaan.

Yksi Wahlströmin teoksista huutokaupataan ja sen tuotto menee lopuksi lyhentämättömänä Mannerheimin lastensuojeluliitolle ja vähävaraisille lapsiperheille.


Wahlström kertoi Porin SuomiAreenassa heinäkuussa saavansa taiteesta tasapainoa nyrkkeilyuralle. Vaatimaton taitelija toteasi, että kaikki myytäväksi tehdyt teokset ovat käyneet kaupaksi.

– Tilaustöitä riittää paljon. Minun ei ollut alun perin edes tarkoitus alkaa myydä mitään tauluja, mutta laitoin sosiaaliseen mediaan kuvan ja siitä tuli paljon kyselyitä. Sanoin, että en ole myymässä ja minulle vastattiin, että myy nyt. Pakko se sitten oli, Wahlström nauraa.

Eva_Wahlström_Luulo_kuva_MiraCaselius

Omien töiden suosio on tuntenut nyrkkeilijästä huikealta.

– Olin ajatellut, että joskus urheilu-uran jälkeen alan käyttää aikaa maalaamiseen, mutta näin se vaan läksi.

Urheilu- ja taidemaailma ovat varsin kaukana toisistaan. Wahlström kokee, että siinä, missä huippu-urheilijan täytyy tulla päivä päivältä paremmaksi lajissaan, taiteessa on aikaa odotella inspiraatiota ja hyvää oloa luomiselle.

– Ensimmäinen vuosi koulussa on ollut tärkeimpiä vuosia elämässäni. Urheilu tekee tosi yksipuoleiseksi. Olen onnellinen, että olen löytänyt muutakin, hän kiitteli tuolloin.

EvaWahlström_Synnin_kukat_kuva_MiraCaselius

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme