Mainos
Mainos

Imagotutkija Erkki Karvonen analysoi Touko Aallon suhdekohua: "Onko harkintakyky pettänyt?"

Imagoasiantuntija Erkki Karvonen pitää Touko Aallon suhdekohua häkellyttävänä, mutta toisaalta myös täysin inhimillisenä. 

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aallon suhdekiemurat ovat puhuttaneet viime päivinä niin somessa kuin perinteisissä kahvipöytäkeskusteluissakin.

Aalto paljasti alkuviikosta Facebookissa tekevänsä parhaillaan eroa vaimostaan Johanna Pietiläisestä. Hän myönsi samalla, että eron taustalla on hänen suhteensa toiseen naiseen, joka on vihreiden työntekijä. 

Seuraavana päivänä hän paljasti uuden naisen nimen ja henkilöllisyyden Facebook-sivuillaan. 

Oulun yliopiston imagotutkija Erkki Karvosen mielestään koko tapahtumasarja on ollut jokseenkin häkellyttävää seurattavaa.

– Touko Aalto on tähän asti näyttäytynyt ainakin minun mielessäni järki- ja asiapoliitikkona, joten onhan tätä ollut hätkähdyttävää seurata. Onko tässä harkintakyky tai järki pettänyt? Karvonen kummastelee.

Hänen mielestään Aalto toimi oikein tehdessään koko jupakasta julkista. 

– Jos tällaista tapahtuu, on mielestäni hyödyllistä kertoa asiasta reilusti, koska koko kuvio olisi paljastunut ennemmin tai myöhemmin. Siitä olisi tullut vain isompaa draamaa, Karvonen sanoo. 

Kansanedustajan uusi naisystävä Iris Flinkkilä, 24, on räväkkä feministi, joka puhuu avoimesti muun muassa seksistä. 

Touko Aalto valittiin vihreiden puheenjohtajaksi puoluekokouksessa Tampereella tämän vuoden kesäkuussa. Karvosen mukaan Aallon suhdejupakka on täysin inhimillinen, mutta heijastuu väistämättä kansanedustajan maineeseen.

– Kyllä se varmasti jollakin tapaa vaikuttaa hänen imagoonsa. Uskon, että monen Aaltoa äänestäneen mielestä tällainen seikka olisi ollut hyvä tietää jo ennen puheenjohtajavaaleja. Uskon, että tämä olisi vaikuttanut valintaan niin, että tehtävään olisi ehkä valittu joku toinen henkilö. Seksiskandaaleihin liittyy aina riskejä, Karvonen korostaa.

Asiantuntijan mukaan suuri osa kansalaisista toivoo yhä, että kansanedustajat ja ministerit ovat nuhteettomia. 

– Kansanedustajilla ja ministereillä ajatellaan olevan korkeampi nuhteettomuusvaatimus. Heiltä edellytetään kunnollisempaa elämää kuin tavalliselta tallaajalta. Osa ihmisistä varmasti paheksuu tätä Touko Aallon suhdekuviota ja osalle tämä on vain normaalia elämää, Karvonen toteaa.

Karvonen muistuttaa myös, että vihreät on puolueena suvaitsevaisempi kuin monet muut puolueet. Hän kehottaa arvostelijoita pitämään myös mielessä sen, että ulkopuolinen ei voi koskaan täysin tietää, mitä kahden ihmisen välillä on tapahtunut ennen kolmannen osapuolen mukaan tuloa. 

– Onko avioliitto ollut viilenemässä ja toinen suhde alkanut päällekkäin? Ja kutsutaanko sitä nykyään pettämiseksi vai ei, Karvonen pohtii.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme