Mainos
Mainos

Kommentti: Alma, sinä olet parasta, mitä pölyttyneelle Linnan juhlat -kaavalle saattoi tapahtua

Alman ja hänen siskonsa juhlaeleganssi nosti satavuotiaan Suomen itsenäisyyspäivän sille kuuluvaan arvoon.

Alma Miettinen on parasta, mitä Linnan juhlille on tapahtunut vuosikausiin. Alma ja hänen kaksoissiskonsa Anna saapuivat Presidentinlinnaan kirkuvankeltaisissa huomiotakeissa.

Kaksikko asteli kättelemään presidenttiparia selkeästi tilannetta jännittäen, mikä on vain ja ainoastaan inhimillistä. Alma ja Anna ovat vain 21-vuotiaita.

Sosiaalisessa mediassa Alman ja Annan saapumisen kuvailtiin muuttaneen Linnan juhlat sirkukseksi. Yksi kommentoijista totesi myös, että nuoriso voisi osoittaa jotain kunnioitusta.

Näille kommentoijille ja kritisoijille tekee mieli sanoa kaksi sanaa: mitä ihmettä?

Emme elä vuotta 1917 vaan vuotta 2017. Suomi-leijona on upea itsenäisen Suomen symboli, jonka paras ja historiaa kunnioittava päivitys nykypäivään on se, että sitä kantaa kaulassaan 21-vuotias kansainvälisellä tasolla erittäin lupaava laulaja.

Laulaja, jolla on neonkeltainen tukka. Laulaja, joka saapuu Presidentinlinnaan tukka auki, etikettiä rikkoen. Laulaja, joka pukeutuu Linnan juhliin housupukuun. Laulaja, joka jännittää presidenttiparin kättelemistä ja kävelee pois kättelytilanteesta siskonsa kanssa käsi kädessä.

Hymyillen.

Linnan juhlat on hieno itsenäisyyttä kunnioittava perinne, mutta jos vuosikausia samanlaisena toistunutta ja välillä hieman pölyttyneeltäkin tuntuvaa juhlakaavaa rikotaan, se on vain ja ainoastaan hienoa ja tervetullutta.

Se ei ole sotaveteraaneilta, jotka ansaitsevat kaiken mahdollisen arvostuksen, eikä keneltäkään muultakaan mitään pois.

Alman kaltainen hymyilevä ja täysin omana itsenään perinteiseen juhlaan saapuva ihminen on parasta vuoden 2017 Linnan juhlissa.

Se on juuri sitä, mitä satavuotias Suomi kaipaa.


Kaikki Linnan juhlista täältä.

Artikkelia muokattu 8.12.2017 kello 21.15: Poistettu kohta, jossa Alman sanottiin rikkoneen etikettiä saapuessaan siskonsa kanssa Linnan juhliin. Useiden eri lähteiden mukaan Anna Miettinen oli saanut oman kutsun.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme