Mainos
Mainos

Timo Jutila kertoo kirjassaan Paavo Arhinmäen vodkakohusta: ”Putosi baaritiskiltä lähes suorilta jaloilta”

Vuonna 2014 Sotshissa järjestetyt talviolympialaiset päättyivät pienimuotoiseen skandaaliin, kun silloinen kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki juhlisti Leijona-joukkueen pronssimitalia rennoin ottein. Timo Jutila muistelee tapahtumia Juti-elämäkerrassaan.

Mika Saukkosen kirjoittamassa Juti-kirjassa (Docendo) paneudutaan jääkiekkolegenda Timo Jutilan elämään ja uraan. Teoksessa Jutila palaa muun muassa vuoteen 2014, jolloin mies toimi Leijonien joukkueenjohtajana Sotshin talviolympialaisissa.

Leijonat nappasivat kisoista pronssia ja rupeama päättyi railakkaisiin juhliin. Juhlahumuun osallistui myös silloinen kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki, joka nousi kisojen jälkeen otsikoihin riehakkaan käytöksensä vuoksi.

Karonkka jatkui, ja juomaa oli tarjolla. Jossain vaiheessa porukka kuitenkin huomasi, että ministeri oli tainnut ottaa jo tarpeeksi: Arhinmäelle tuli klassisesti nukkumatti kylään, ja hän putosi baaritiskiltä lähes suorilta jaloilta. Onneksi maajoukkueen huolto oli lähellä, eikä mitään vakavampaa sattunut.

Ote Mika Saukkosen teoksesta Juti

Jutila kertoo kirjassa, että Arhinmäki kysyi häneltä lupaa osallistua Leijonien jatkoille, jotka järjestettiin kisakylän lähellä sijaitsevan hotellin ravintolassa. Lupa myönnettiin, juhlia jatkettiin, kunnes väsymys yllätti ministerin. 

– Ei Arhimäki mitenkään remeltänyt tai öykkäröinyt, sitä on liikaa dramatisoitu, Juti korostaa kirjassa.

– Kun kyseessä on kuitenkin aika iso kaveri, niin siinä oli vähän hommaa saada ministeri yöpuulle. Sulinin Julle, joukkueen hieroja, ja Koivusen Riku, huoltopäällikkö, otti ministerin kantoon, toimitti huoneeseen ja nati nati, hän summaa tapahtumat.

Juti-elämäkerta ilmestyy tänään keskiviikkona 18. lokakuuta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme