Mainos
Mainos

Rillit huurussa -tähti vastaa saamaansa kritiikkiin – "Elän tehdäkseni asioista parempia naisille"

Mayim Bialik haluaa tähdentää, ettei hän koskaan vihjannut että seksuaalirikosten uhrit ovat syyllisiä hyökkäyksiin oman käytöksensä tai pukeutumisensa puolesta. 

Rillit huurussa -komediasarjan tähti Mayim Bialik joutui todellisen suurennuslasin alle viikonloppuna. Näyttelijä kirjoitti New York Timesiin kommentin inspiroituneena useista naisista, jotka ovat viime aikoina syyttäneet elokuvatuottaja Harvey Weinsteinia seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Monet ihmiset syyttivät Bialikia uhrien syyllistämisestä.

Bialik vastasi palautteeseen omalla Twitter-tilillään lauantaina kiittäen palautteesta ja todeten, huomanneensa, että hänen sanansa oli irroitettu kontekstistaan. Bialik kertoi, ettei hän missään nimessä syyllistä seksuaalisen hyväksikäytön uhreja siitä, että he olisivat omalla pukeutumisellaan tai käytöksellään aiheuttaneet tilanteen itselleen. 

– Kaikki jotka tuntevat minut ja feminismini tietävät, että se on absurdia eikä lainkaan sitä, mitä tekstilläni tarkoitin. On surullista kuinka säälimättömiä ihmiset ovat kun käytännössä elän tehdäkseni asioista parempia naisille, Bialik kirjoitti Twitterissä. 

Bialik kirjoitti New York Timesin tekstissään omista pukeutumisvalinnoistaan ja käytöksestään miehiä kohtaan sanoen. Tekstissä hän kirjoitti pukeutuvansa säädyllisesti ja ettei hänen käytökseensä kuulu flirttailu miesten kanssa. 

– Olen täysin tietoinen siitä, että tämän tapaiset valinnat saattavat tuntua ahdistavilta monista nuorista feministeistä. Naisten tulisi voida pukeutua juuri niin kuin he haluavat. Heidän tulisi voida flirttailla kenen kanssa vain haluavat. Miksi me olemme ne, joiden tulee valvoa käytöstään? Bialik kirjoitti New York Timesissa. 

– Täydellisessä maailmassa naiset saisivat olla vapaita käyttäytymään kuten haluavat. Mutta meidän maailmamme ei ole täydellinen. Mikään – ei kertakaikkiaan mikään – voi antaa miehille tekosyytä käyttää hyväksi tai hyökätä naisten kimppuun. Mutta emme voi olla naiiveja kulttuurista, jossa elämme.

Monet naiset, mukaanlukien huippunäyttelijät ovat hiljattain syyttäneet Weinsteinia seksuaalisesta häirinnästä sekä raiskauksista. Useat ovat kertoneet että välikohtaukset tapahtuivat hotellihuoneessa. Weinstein on pyytänyt anteeksi menneisyyden käytöstään kollegoitaan kohtaan ja on kiistänyt väitteet seksiin pakottamisesta.

Lähde: E! News

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme