Usein kysyttyä

Kysymys 1: Mitkä ovat suurimmat Tietosuojakäytännössä tehdyt muutokset?

 • Puhumme tietosuojaselosteen/-lausekkeen sijasta Tietosuojakäytännöstä.
 • Olemme lisänneet Tietosuojakäytännön alkuun tiivistelmän, jossa kerromme tarkemmin:
  • mihin asiakkaiden tietoja kerätään
  • mitä tarkoitusta varten ja millaisilla seurantatekniikoilla
  • millaista yhteistyötä teemme kolmansien tahojen kanssa
  • asiakkaan yleisoikeuksista.
 • Yleisesti olemme tarkentaneet etenkin kolmansien osapuolten kanssa tehtävän tiedon saannin ja jakamisen periaatteita.
 • Olemme myös tarkentaneet ns. yhteisöliitännäisten (Facebook, Twitter ja Instagram) roolia ja lisänneet linkit, joista pääsee tutustumaan kyseisten palveluiden tietosuojaa koskeviin ehtoihin.
 • Yleisellä tasolla Tietosuojakäytännön päivityksellä on pyritty vastaamaan mahdollisimman pitkälle keväällä 2018 voimaan astuvaan EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimuksiin.

Kysymys 2: Miten voitte muuttaa käyttöehtoja sähköpostistani sellaisiksi, että pystytte jatkossa jakamaan tietojani kolmannelle osapuolelle?

Tähän ei ole tullut uusitun Tietosuojakäytännön päivityksen myötä muutosta. Tietojen luovuttamisesta on informoitu jo aiemmassa tietosuojaselosteessa kohdassa 3. Käyttämällä palveluita käyttäjä on hyväksynyt tietosuojaselosteessa esille tuodut ehdot, joiden mukaan henkilötietoja voidaan luovuttaa kolmansille osapuolille perusteltua käyttötarkoitusta varten henkilötietolain säännösten mukaisesti. Tähän käytäntöön ei ole tullut muutosta uuden tarkennetun Tietosuojakäytännön myötä.

Vanha tietosuojaseloste: www.mtv.fi/yritys/tietosuoja-aiempi

Kysymys 3: Luovutammeko tietoja heti eteenpäin vai vasta 30.3.2017 jälkeen?

Olemme jo aiemmassa Tietosuojaselosteessa (kohta 3) kertoneet asiakkaillemme, mille tahoille voimme luovuttaa tietoja. Näiden tahojen kanssa tiedonvaihto on siis mahdollista jo tässä vaiheessa. Kun asiakas on hyväksynyt uusitun Tietosuojakäytännön, toimimme päivitetyn version mukaisesti.

Kysymys 4: Miksi emme ole tiedottaneet Tietosuojakäytännön muutoksesta asiakkaillemme ennakkoon?

Emme ole katsoneet ehtojen muuttuvan niin merkittävästi, että ennakkoon annetun ilmoituksen tekeminen olisi ollut tarpeellista. Uskomme, että asiakkaamme saavat nyt toimitetulla tavalla riittävän informaation tarkennuksista ja entistä paremman ymmärryksen tietojen käsittelystä. Yleinen toimintatapa on kertoa asiakkaalle muutoksista esim. vain pop-up –ikkunan avulla.

Kysymys 5: Mistä voin löytää omat tiedot?

Riippuen palvelusta, jota asiakas käyttää, omat tiedot löytyvät yleensä palvelun Oma tiedot (tai vastaava nimike) kohdasta. Luukulla tämä löytyy kohdasta: Hallintavalikko / Oma profiili. MTV Katsomossa vastaava kohta on Omat Tiedot.

Kysymys 6: Voinko miettiä hetken ennen kuin annan hyväksynnän päivitetylle Tietosuojakäytännölle?

MTV Katsomon ja C Moren osalta käytön jatkaminen / uuden asiakkaan rekisteröityminen onnistuu ainoastaan, jos on hyväksynyt uusimman Tietosuojakäytännön.

Luukku.com-palvelun kohdalla toimimme hieman eri tavalla palvelun luonteesta johtuen. Luukussa olemme ottaneet käyttöön ns. siirtymäajan, joka on voimassa 30.3.2017 asti. Käytännössä asiakkaamme voivat käyttää Luukun palveluja 30.3. saakka ilman päivitetyn Tietosuojakäytännön hyväksymistä. Jos asiakas ei ole hyväksyntää tehnyt tuohon aikarajaan mennessä, joudumme valitettavasti passivoimaan ja käyttöä koskevien ehtojen mukaisesti poistamaan hänen tilinsä.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot