Intohimona myyntityö

Seitsemän vuotta MTV:n leivissä on kirkastanut asiakkuusryhmän päällikkö Päivi Erängölle kaksi asiaa; myyntityön merkityksen ja oikean asennoitumisen arvon. Näillä opeilla hän on edennyt nopeasti MTV:n myyntiorganisaatiossa.

Päivi Eränkö on aina tottunut tekemään vähän enemmän kuin odotetaan, oli kyse sitten työstä tai vaikkapa uuden asunnon löytämisestä. Viitisen vuotta sitten Sipooseen muuttanut Eränkö tiesi täsmälleen, mitä uudelta kodiltaan halusi, mutta sellaista ei tuntunut löytyvän kymmenissä ja taas kymmenissä asuntonäytöissä. Lopulta Nikkilän entisellä mielisairaala-alueella natsasi - asuinkäyttöön remontoitu yksilöllinen jugend-koti vei sydämen.

Samaa tinkimättömyyttä Eränkö soveltaa myös työssään asiakkuusryhmän päällikkönä. Hän ei tyydy ihan kivaan suoritukseen, vaan asettaa tavoitteet riittävän suuriksi, niin itselleen kuin ryhmälleenkin.

- Tavoitteisiin pääseminen ja jopa niiden ylittäminen on minulle työn suola. Tavoitteiden asettamisessa on tärkeätä niiden selkeys sekä mitoitus ja tietysti myös toteutumisen seuraaminen. Asetan riman usein hieman korkeammalle, koska se kannustaa ja innostaa yrittämään lujemmin. Haluan tsempata omaa ryhmääni ylittämään tavoitteensa ja rohkaista onnistumaan aina vähän paremmin. Nautin myös haasteista, Eränkö pohtii.

Asiakkuusryhmän päällikkö MTV:ssä
• MTV:ssä työskentelee 7 asiakkuusryhmän päällikköä; 4 valtakunnallisen ja 3 alueellisen ryhmän päällikköä    
•    vastaa ryhmän asiakkuuksista, sopimusneuvotteluista, tavoitteista ja budjeteista
•    tiiminsä esimies, vastaa tiimistä kokonaisuutena sekä tiimin jäsenistä henkilöinä
•    työnkuvaan kuuluu myös myynnin kehitystyö sekä yhteistyö eri yksiköiden välillä
•    raportointivastuu myyntijohtajalle

Vauhdilla huipulle

Päivi Erängön maikkari-ura on ollut nousujohteinen. Hän on edennyt seitsemässä vuodessa myynnin harjoittelijasta myyntipäälliköksi ja lopulta asiakkuusryhmän päälliköksi. Alkutaipaleelle mahtuu myös merkittävä tunnustus, Rookie of the Year -palkinto Bonnierin vuosittaisessa Bonnier Sales Awards -gaalassa.

- Olen luonteeltani työteliäs ja rakastan intohimoisesti myyntityötä. Suhtaudun myös tekemisiini kunnianhimoisesti ja haluan onnistua sekä yksilönä että joukkueen jäsenenä. Olen aina uskonut, että tässä talossa huomataan ja palkitaan tinkimätön työskentely. Enkä ole ollut väärässä.

Erängön työ koostuu asiakastapaamisista, sisäisistä palavereista, raportoinnista ja esimiestyöstä. Viiden asiakasvastaavan esimiehenä työskentelevä Eränkö uskoo lujasti tiimityön merkitykseen ja haluaa olla alaistensa käytettävissä.

- Esimiestyössä tärkeä luonteenpiirre on aito kiinnostus alaisia kohtaan. Kuuntelen mielelläni alaisteni ajatuksia ja ideoita. Sisälläni asuu myös pieni edistäjä, ja olen mielelläni erilaisissa hankkeissa mukana. Haluan tarjota tiimilleni työkaluja onnistumiseen ja työstä nauttimiseen. Jokaisen on voitava kokea, että hän tekee merkityksellistä työtä.

Ja numerot - niihin Eränkö ei kyllästy koskaan. Niiden päivittäinen pyörittely tarjoaa hänelle selityksen monille ilmiöille.

- Numeroiden tarkastelu on oivaltamisen juhlaa. Luvut kertovat tarinoita myynnin kehityksestä tai siitä mitä meidän eri tv-kanavilla tai verkossa tapahtuu. Meillä lukuja seurataan tiiviisti ja myös äärimmäisen ammattitaitoisen tutkimustiimin johdolla.

Mediamurros on mahdollisuus

Mediabisneksen viime vuosien kuuma peruna, mediamurros, on vaikuttanut myös Päivi Erängön työhön. Paikalleen ei ole varaa jäädä makaamaan.

- Muutoksesta on alalla tullut pysyvä olotila, joten jatkuva uusiutuminen on elinehto. Yritykselle se tarkoittaa sitä, että meidän pitää kiinnittää huomiota esimerkiksi koulutukseen. Sillä tavalla varmistetaan työntekijöiden osaaminen ja yrityksen kilpailukyky.

Eränkö itse on pitänyt ammattitaidostaan huolta osallistumalla aktiivisesti tarjolla oleviin koulutuksiin ja seminaareihin sekä suorittanut työn ohessa IDM-koulutusohjelman Cert DigM-tutkinnon. Osaamistaan hän on syventänyt myös mentoroinnin avulla. Häntä on mentoroinut Bonnier-konserniin kuuluva toimitusjohtaja, mikä on osaltaan laajentanut perspektiiviä Suomesta kansainväliselle tasolle.

Ja samaa tahtia Päivi Eränkö aikoo pitää yllä myös jatkossa.

- Haluan edetä yrityksessä niin pitkälle kuin on mahdollista. MTV on ehdottomasti se mediatalo, jossa tämä aika ja murros kannattaa kokea. Täällä kaikki on mahdollista, jos on oikea asenne ja halu onnistua.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme