MTV irtisanoo suunniteltua vähemmän

MTV Oy:n ja Mediahub Helsinki Oy:n kuusi viikkoa kestäneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen seurauksena irtisanotaan 82 työntekijää. Lisäksi muilla järjestelyillä syntyy 18 henkilötyövuoden vaikutus. Neuvottelujen alkuperäinen arvioitu vähennystarve oli 125 henkilötyövuotta.

MTV Oy:n ja Mediahub Helsingin yt-neuvottelut ovat päättyneet ennakoitua vähempiin irtisanomisiin. Alkuperäisen 125 henkilötyövuoden sijaan vähennysten suuruus on kaikkiaan noin 100 henkilötyövuotta.

”Paikallisessa sopimisessa on todistetusti voimaa. Kävimme erittäin vaikeassa tilanteessa hyvät ja suorat neuvottelut yhteistyössä henkilöstön edustajien kanssa ja pystyimme sopimaan mm. työaikaan liittyvistä järjestelyistä. Niistä syntyvien säästöjen avulla kykenimme vähentämään irtisanottavien määrää merkittävästi”, toimitusjohtaja Jani Koskinen toteaa.

MTV Oy:stä irtisanotaan 54 työntekijää, joista 49 kaupallisesta organisaatiosta ja loput muista toiminnoista. Kaupallisten toimintojen vähennykset noudattavat uusittua kaupallista strategiaa.

”Kuluttajaliiketoiminnassa OTT- ja digitaalisiin palveluihin investoidaan voimakkaasti. Btob-myynnissä puolestaan toimintaa tehostetaan ja organisoidaan uudella tavalla. Myynti rakennetaan vastaamaan paremmin asiakkaiden muuttuvia tarpeita”, Jani Koskinen kertoo.

Uusi toimintamalli uutisiin

MTV:n uutistoiminnasta vastaava Mediahub Helsinki Oy irtisanoo 28 työntekijää, lisäksi muilla järjestelyillä syntyy yhdeksän henkilötyövuoden vaikutus. Vähennykset eivät vaikuta uutissisältöjen saatavuuteen tai määriin, sillä niin tv:n, radion kuin verkonkin sisällöt jatkuvat entiseen tapaansa. Uutisten toimintamalli sen sijaan uudistuu merkittävästi.

”Uutisten työskentelyssä korostuu aiempaa voimakkaammin monimediallisuuden ja uuden teknologian rooli. Mobiilijournalismi tulee muuttamaan työskentelyä merkittävästi. Lisäksi johtamista, työvuoroja ja toimenkuvia uudistetaan”, uutisten vastaava päätoimittaja ja Mediahub Helsingin toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila toteaa.

Myös uutissisältöjen roolit tarkentuvat. Verkkouutisoinnin tehtävä on tarjota päivän uutisvirta ja suorat lähetykset nopeasti reagoiden. Tv-lähetykset puolestaan keskittyvät aiempaa selkeämmin aiheiden taustoittamiseen ja uutispäivän analysointiin. Uusi roolitus vastaa muuttuvan mediankulutuksen vaatimuksiin.

”Turvaamme tällä mallilla uutistoiminnan jatkumisen myös pitkään kestäneen mediamurroksen keskellä. MTV näkee arvokkaana sen, että se on mukana tuottamassa suomalaiseen mediakenttään moniarvoista journalismia. Sen ansiosta esimerkiksi tv-uutisoinnissa ei olla vain Yleisradion uutisten varassa. Kyseessä on sananvapauden kannalta kansallisesti merkittävä asia”, Ylä-Anttila pohtii.

Investointi tulevaisuuteen

Henkilöstövähennysten lisäksi MTV luopuu kannattamattomista liiketoiminnoista, kuten Keventäjät, Eat, Store, SportShop, Leijonakauppa. Lisäksi perinteisen maksu-tv:n roolia tarkastellaan kriittisesti.

”Näillä toimilla MTV varmistaa kykynsä investoida tulevaisuuteen eli vahvoihin, toiminnan digitalisoimiseen tähtääviin kasvuhankkeisiin. Panostamme jatkossa erityisesti OTT-palveluihin eli MTV Katsomoon yhteistyössä Bonnierin kanssa”, Koskinen linjaa.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot