MTV kiihdyttää rakenteellisia uudistuksiaan

Mediayhtiö MTV kiihdyttää uudistumistaan muokkaamalla toimintamallejaan vastaamaan digiajan mahdollisuuksiin. Yhtiö luo uuden tuotantorakenteen uutistoimintaansa, uudistaa kaupallisen organisaation toimintamalleja sekä aloittaa samalla koko henkilöstöä koskevat YT-neuvottelut.

MTV jatkaa kaksi vuotta sitten käynnistynyttä strategista uudistumistaan toiminnan digitalisoimiseen tähtäävillä toimenpiteillä.

”Olemme uudistaneet MTV:tä digitaalisen strategiamme mukaisesti vuodesta 2013 alkaen. Ensin uudistimme vision, mission ja brändihierarkian, sitten muokkasimme yhtiörakennetta ja siirryimme osin kumppanuusmalliin. Nyt on vuorossa toimintamallien muokkaus, joka pohjautuu kaupallisen ja sisältöstrategian tarkentumiseen. Valitettavasti joudumme markkinatilanteesta johtuen tekemään myös kipeitä ratkaisuja tämän muutoksen yhteydessä”, toimitusjohtaja Heikki Rotko kertoo.

Osana muutosprosessia MTV Oy aloittaa tuotannollisista ja taloudellisista syistä koko henkilöstöä koskevat YT-neuvottelut, joiden arvioitu vähennystarve on 55-75 henkilötyövuotta. Tästä noin 40-50 henkilötyövuoden vähennystarve kohdistuu kaupallisiin toimintoihin ja loput muihin toimintoihin. Lisäksi kaupallisen organisaation rakennetta ja toimintamallia on tarkoitus uudistaa merkittävästi.

”Toimintaa tehostetaan ja muutetaan digiajan tarpeisiin sopivaksi. Taustalla ovat muuttuvat mediankäyttö- ja –ostotavat sekä tarve alentaa kustannuksia markkinatilanteen mukaisiksi”, kaupallinen johtaja Tomi Halonen kertoo.

Uusi uutisyhtiö tekee tutut sisällöt

MTV:n uutis- ja sisältötoiminnasta vastaava MTV Sisällöt-yhtiö siirtää uutis- ja urheilutuotannon henkilöstönsä uuteen, toimintansa aloittavaan uutisyhtiöön. Uusi uutisyhtiö vastaa jatkossa uutis- urheilu- ja ajankohtaistuotannosta mukaan lukien MTV.fin sisällöntuotannon. Neuvotteluja uutisyhtiötä koskevasta yhteistyöstä ja omistusjärjestelyistä käydään parhaillaan Nouhau Productions Oy:n kanssa.

Uutisyhtiössä aloitetaan YT-neuvottelut. Neuvottelut liittyvät toiminnan uudelleenorganisointiin sekä tehostamiseen, ja niiden arvioitu vähennystarve on 40-50 henkilötyövuotta. Uutistoiminnan journalistinen johto ja päätoimiset uutisankkurit siirtyvät samassa yhteydessä MTV Oy:n palvelukseen.

”Lähdemme rohkeasti luomaan uutta, digitaaliseen aikakauteen sopivaa uutisten tuotantorakennetta ja toimintatapaa. Suunnitellut muutokset koskevat tuotantoprosesseja, mutta uutistoiminta jatkuu entiseen tapaansa. Yleisö voi jatkossakin nauttia Huomenta Suomesta, Seitsemän ja Kymmenen Uutisista sekä vahvasta verkko- ja mobiiliuutisoinnista”, vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila lupaa.

Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila toimii uuden uutisyhtiön hallituksen puheenjohtajana ja varmistaa täten uutistoiminnan jatkuvuuden ja riippumattomuuden myös jatkossa.

”Pidämme MTV:llä hyvin tärkeänä sitä, että suomalainen mediakenttä on jatkossakin mahdollisimman moniarvoinen. Tästä syystä haluamme, että yleisö ei ole esimerkiksi tv-uutisten osalta vain Yleisradion uutisten varassa”, Ylä-Anttila toteaa.

Muutosten myötä MTV Oy:n roolina on jatkossa sisältöjen hankinta ja niiden kaupallistaminen.

Toimitusjohtaja Heikki Rotkon mukaan uudistuksia on luvassa myös jatkossa.

”MTV:n voimakas uudistuminen jatkuu tulevina vuosina. Rakennamme MTV:stä johtavan suomalaisen digiyrityksen, joka pystyy entistä monipuolisemmin, laadukkaammin ja kohdennetummin tuottamaan elämyksiä kaikille suomalaisille”, toimitusjohtaja Heikki Rotko toteaa.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot