MTV kotimaistaa ohjelmistonsa pikavauhdilla

MTV julkisti huhtikuussa hakevansa uutta kasvua kotimaisen viihteen avulla ja tuplaavansa kotimaisen sisältönsä budjetin. Päätös laitetaan täytäntöön pikavauhtia ja se tulee MTV3-kanavalla muuttamaan jo tämän syksyn ohjelmakartan. Uuden linjauksensa mukaisesti MTV3 vaihtaa jokaisen illan parhaan katseluajan ohjelmistonsa asteittain täysin kotimaiseksi.
 
Suomen johtava kaupallinen televisioyhtiö MTV Oy jatkaa panostamista perinteiseen televisioon, mutta kehittää samalla myös uusia palveluita. Kotimaisesta sisällöstä rakennetaan yhtiölle merkittävää kilpailuetua.

”Olemme hyvässä vauhdissa koko ajattelu- ja toimintatapamme uudistamisessa. Televisioyhtiön tulee elää katsojiensa kanssa luoden ja ylläpitäen yhteisöllisiä elämyksiä ja ilmiöitä. Koska meidän katsojamme ovat Suomessa, haluamme tarjota heille Suomen laadukkainta ja turvallisinta kotimaista sisältöä. Syksyllä MTV3-kanavan parhaan katseluajan ohjelmisto on jo täysin kotimainen”, MTV Oy:n toimitusjohtajana tammikuussa aloittanut Jarkko Nordlund kertoo.

Vahva kotimainen sisältö on myös MTV:n mainosmyynnin kehittämisen tuki ja tarjoaa yhtiön mainostaja-asiakkaille entistä monipuolisempia mahdollisuuksia tavoittaa kohdeyleisönsä turvallisessa ja luotettavassa mediaympäristössä. Uusiin kotimaisiin ohjelmiin panostamisen ohella MTV tekee parhaillaan myös MTV Katsomo -verkkopalveluunsa merkittäviä parannuksia. Uudistusten myötä MTV tuo kaiken sisältönsä päätelaitteesta ja alustasta riippumatta mahdollisimman helposti nautittavaksi.

”Ohjelmiston kotimaistaminen on vahva kannanotto laadukkaan suomalaisen sisällön puolesta. Television ja liikkuvan kuvan kuluttaminen kasvaa kuitenkin koko ajan ja MTV:n tehtävä on olla suomalaisen elämysbisneksen suunnannäyttäjä. Näin varmistamme samalla laadukkaan kotimaisen tuotannon jatkuvuuden ja tarjoamme sille myös parhaan kanavan sekä Suomen laajimman katsojakunnan. Uudistuksemme palvelee samalla myös mainostaja-asiakkaitamme, jotka voivat olla varmoja siitä, että heidän tuotteensa ja palvelunsa pääsevät esille hyvässä ympäristössä”, jatkaa Nordlund ja muistuttaa, että MTV:n katselu on ollut koko toukokuun erittäin korkealla. Alkuvuonna MTV:n kaupallinen katseluosuus on ollut Suomen suurin. Lisäksi jääkiekon MM-kisojen Suomen ottelulähetykset ovat olleet television tämän vuoden selkeästi katsotuimpia ohjelmia.  

Syksyn uutuuksia MTV3:lla ovat esimerkiksi Johanna Vuoksenmaan ohjaama draamasarja Ex-Onnelliset ja viikonlopun viihdeputken Ota rahat ja juokse sekä arkisin esitettävät useat uudet kotimaiset lifestyle-ohjelmat. Lisäksi kanavalla nähdään suomalaisten tutut suosikit Posse ja Tähdet, tähdet. Kotimainen ohjelmisto on tärkeää myös Subin ja AVAn katsojille. Molempien kanavien syysohjelmistossa nähdäänkin nykyistä enemmän kotimaisia sisältöjä. AVAn ohjelmisto keskittyy laadukkaaseen lifestyle-viihteeseen ja puheenaiheita luova Sub viihdyttää erityisesti nuorempia kohderyhmiä uusilla kotimaisilla realitysarjoilla.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme