MTV:lle ja Mediahubille monivuotinen sopimus uutisista

MTV Oy on solminut uutistuotantoyhtiö Mediahub Helsinki Oy:n kanssa viiden vuoden mittaisen sopimuksen uutisten ja ajankohtaisohjelmien tuotannosta. Sopimus kattaa MTV3-kanavan katsotuimpiin ohjelmiin kuuluvien Seitsemän ja Kymmenen Uutisten, MTV Sport Uutisten, Huomenta Suomi -aamuohjelman ja Suomen suosituimpiin kuuluvan verkkosivuston mtv.fin sisältöjen tuotannon. Näiden lisäksi Mediahub tuottaa MTV:lle vuosittaisen SuomiAreena-tapahtumakokonaisuuden sisällöt ja kehittää kanavalle myös uusia ajankohtais- ja keskusteluohjelmia.

Uutiset ovat jo 35 vuoden ajan olleet vahva osa MTV:n identiteettiä ja tarjonneet kansalaisille riippumattoman näkökulman tärkeisiin asioihin ja tapahtumiin. Moniarvoisen ja laadukkaan kotimaisen journalismin vaaliminen on nykyisessä pirstaloituneessa mediaympäristössä yhä tärkeämpää myös sananvapauden ja demokratian näkökulmasta. Tämän varmistamiseksi MTV on tehnyt viisivuotisen sitoumuksen uutistoiminnan kehittämisestä niin televisiossa kuin verkkopalvelussaankin. Samanaikaisesti MTV ja Mediahub pyrkivät nykyaikaistamaan monikanavaisen uutistuotannon mallin tehostamalla uutistoiminnan toimintatapoja.

- Uutiset ovat vuodesta 1981 lähtien olleet tärkeä osa tarjontaamme ja aiomme jatkossa kehittää niistä yhä enemmän tämän päivän kuluttajatottumuksia ja -tarpeita vastaavaa, kanavariippumatonta sisältöpalvelua. Uutisten ja huhujen kyllästämän verkkoaikakauden mediamaisemassa television iltauutiset pystyvät harvoin enää kertomaan kansalle varsinaisia uutisia, mutta ne ovat sitäkin merkittävämmässä roolissa tärkeiden ja kiinnostavien tapahtumien ja ilmiöiden sekä niiden syiden ja seurausten taustoittajana, MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund kertoo.

Mtv.fi -verkkopalvelun tarjoaman jatkuvan uutisoinnin, Huomenta Suomen sekä perinteikkäiden Seitsemän ja Kymmenen Uutisten lisäksi MTV3 kanava kehittää ensi vuodelle myös myöhäisillan laajennettua uutistuntiohjelmistoa. Sen tarkoituksena on jatkaa ajankohtaisten aiheiden taustoittamista siitä, mihin muiden mediakanavien uutisointi jää.

- Verkossa käy taukoamaton uutisvirta, mikä täyttää kansalaisten välittömän tiedontarpeen. Meidän tuleekin television puolella tehdä ja tarjota uutisia television elämyksellisiä elementtejä hyödyntäen. Enemmän suoria lähetyksiä, lisää syventävää tietoa ja useampia asiantuntevia vieraita luotettavan tiedontarpeen tyydyttämiseen. Iltojen lisäksi tuomme saman otteen myös aamuihin ja uudistamme Huomenta Suomen television mieluisimmaksi aamunavaajaksi, Nordlund jatkaa.

Bonnier Broadcasting Mediahubin omistajaksi

MTV:n uutissisällöt tuottava Mediahub Helsinki Oy siirtyy loppuvuoden aikana MTV Oy:n emoyhtiö Bonnier Broadcastingin suoraksi tytäryhtiöksi. Liiketoiminnan siirto mahdollistaa uutistuotantoyhtiölle paitsi synergiaetuja Ruotsin johtaviin kuuluvan uutisyhtiön kanssa, myös itsenäisemmän aseman ja muiden sisältöasiakkaittensa entistä paremman palvelemisen. Synergiaetuja yhtiö aikoo löytää esimerkiksi sisällöntuotannosta sekä uutistoimituksen käytännöistä ja hallinnosta. MTV:n ohella Mediahub Helsingin asiakkaisiin lukeutuvat mm. Bauer Media, Sitra ja Akateeminen kirjakauppa.

MTV:n kanssa Bonnier-konserniin kuuluva Mediahub Helsinki Oy on sisällöntuotantoon erikoistunut yhtiö, joka on perustettu vuonna 2015. Mediahub Helsinki työllistää 87 uutistoiminnan ammattilaista. Yhtiön toimitusjohtajana ja MTV:n uutisten vastaavana päätoimittajana toimii Merja Ylä-Anttila

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot