MTV Uutisille kirjeenvaihtaja Moskovaan

MTV Uutisten kirjeenvaihtajaverkosto täydentyy, kun videojournalisti Iida Tikka aloittaa Venäjän kirjeenvaihtajana tammikuussa 2015.

Yhteiskuntatieteiden kandidaatti, videojournalisti Iida Tikka työskentelee Venäjältä MTV Uutisten kaikkiin välineisiin eli tv-, verkko- ja radiouutisiin sekä Huomenta Suomeen. Tikka vahvistaa uutistarjontaa tarkastelemalla asemamaataan niin politiikan, talouden kuin kulttuurinkin kautta.

MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila pitää Venäjää uutistoiminnalle keskeisenä asemamaana.

”Olen oikein hyvilläni, että MTV Uutiset saa taas lyhyen tauon jälkeen oman silmäparin raportoimaan Venäjän tapahtumista. Nykyisessä kansainvälisessä uutistilanteessa on tärkeää pystyä välittämään myös venäläisten näkemyksiä suoraan paikan päältä. Laadukkaassa uutistoiminnassa korostuu nyt paitsi nopea uutisvälitys, myös kyky analysoida uutisia ja niiden merkittävyyttä. Tähän saamme nyt lisää panoksia Venäjältä.”

Iida Tikka on työskennellyt ja asunut Venäjällä aiemmin muun muassa Petroskoissa, Permissä ja Irkutskissa. Hän on myös opiskellut Venäjän sisä- ja ulkopolitiikkaa Moskovan yliopistossa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme