MTV3 Uutiset siirtyi naispäätoimittajien kauteen

MTV3 Uutiset on siirtynyt suomalaisessa uutismediamaailmassa harvinaiseen asetelmaan, kun toimituksen johdosta vastaa kolme naispäätoimittajaa. Uutisten vastaavana päätoimittajana jatkaa Merja Ylä-Anttila, verkko- ja radiopäätoimittajana Anu Kuistiala, ja uutispäätoimittajana aloittaa Päivi Anttikoski. Uutispäätoimittajana aiemmin työskennellyt Heikki Piuhola siirtyy vuorotteluvapaalle. Kolmen naisen johto aikoo jatkaa työskentelyä hyväksi havaitulla, tinkimättömällä journalistisella linjalla.

MTV3 Uutiset sai päätoimittajikseen kolmen kovan naisen koplan 1.9.2012 alkaen, kun aiemmin uutispäällikkönä työskennellyt Päivi Anttikoski siirtyy uutispäätoimittajaksi Merja Ylä-Anttilan ja Anu Kuistialan rinnalle. Uutistoimituksen johdon naisistuminen on herättänyt kauttaaltaan positiivisia reaktioita.

-Tämä muutos on otettu myönteisesti vastaan, niin talossa kuin sen ulkopuolellakin. Suomalaisen uutismedian johtoporras on ollut ja on edelleen hyvin miehinen. Kolme naispäätoimittajaa on uutisen arvoinen asia, koska se on uutta ja yllättävää, Merja Ylä-Anttila pohtii.

Päätoimittajien sukupuoli ei kuitenkaan vaikuta lopputulokseen, itse uutisiin.

- Olemme journalisteja, emme erikseen naisjournalisteja. Sukupuolen korostaminen vaikkapa uutisten sisältövalinnoissa ei ole olennaista. Ammattitaito ja merkittävät sekä kiinnostavat uutiset syntyvät sukupuolesta riippumatta, Ylä-Anttila vakuuttaa.

Monien vahvuuksien esimiehet

Päätoimittajatrio vastaa eri tehtäväkentistä ja uskoo täydentävänsä erikoisosaamisellaan toinen toisiaan. Heidän taustaltaan löytyy mm. poliittista journalismia, kokemusta kansainvälisiltä uutiskentiltä ja videojournalismin tekemisestä.

- Meillä kaikilla on vahvat osaamisalueemme, ja täydennämme hyvin toisiamme. Itse pidän kaikesta uudesta, verkko vaatii nopeutta ja nokkeluutta. Tykkään myös sparrata aiheita ja ideoita työtovereiden kanssa. Parhaat oivallukset syntyvät yhteistyönä, verkko- ja radiouutisista vastaava Anu Kuistiala luonnehtii.

- Minusta on ihanaa aloittaa työt tässä kokoonpanossa, jossa jokaisella on selkeät vahvuudet omalla sektorillaan. Merja on Anulle ja minulle vähän kuin "ison talon emäntä", jonka rinnalla työ sujuu ripeästi ja jolta kokeneempana saa aina tukea ja neuvoja, uutispäätoimittajana aloittava Päivi Anttikoski kertoo.

Päätoimittajat jatkavat työssään aiemmilla linjauksilla, eli laadukkaasta ja luotettavasta journalismista tinkimättä. Uutistoimituksen ammattitaito on huomattu, sillä MTV MEDIAn uutiset tavoittaa yli neljä miljoonaa suomalaista viikossa: TNS Gallupin viime vuonna tekemän tutkimuksen mukaan yli 80 % suomalaisista seuraa uutisia MTV MEDIAn välineistä (MTV3, MTV3.fi, Radio Nova) viikoittain. Televisiossa uutisten ja sääohjelmien katselu on kahdessa vuodessa lisääntynyt yli 10 prosenttia, kun TV:n katselu kaikkiaan on lisääntynyt noin 2 %. Uutisten katselu on lisääntynyt kaikenikäisten suomalaisten keskuudessa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme